Ζάεφ: Είμαι Μακεδόνας και μιλάω μακεδονικά
Η μία πρόκληση διαδέχεται την άλλη από τα χείλη του προέδρου της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος προχώρησε σε νέες δηλώσεις σχετικά με τη «μακεδονική» γλώσσα.
Σχολιάζοντας δηλώσεις αξιωματούχων της Βουλγαρίας οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν τη «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα, ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε σχετικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα b92.net:

«Είμαι Μακεδόνας, και μιλώ τη μακεδονική γλώσσα, είναι δικαίωμα μου, αποτελεί ευρωπαϊκή αξία, και περιμένω από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να αποδεχτούν και να σέβονται τις ευρωπαϊκές αξίες, (…), συμφωνήσαμε να μοιραστούμε μια κοινή ιστορία και να συνεχίζουμε να συνομιλούμε στο πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας».
Παράλληλα, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, δήλωσε ότι «ήταν δικαίωμα μου να καταλήξω σε συμφωνία με την Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία τα Σκόπια θα έχουν νέα ονομασία».
Η δήλωση του Ζόραν Ζάεφ είχε ως βασικό αποδέκτη τον Βούλγαρο υπουργό Άμυνας Κραζιμίρ Καρακατσάνοφ ο οποίος κατηγόρησε τα Σκόπια ότι επιχειρούν να «παραχαράξουν την ιστορία με σκοπό να προωθήσουν την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα».
Ζημιές και ελαφρά τραυματίες από επίθεση με drones κοντά σε βάση των ΗΠΑ στο Κουβέιτ
20:11
Κουτσούμπας: Το Μπλόκο της Καλογρέζας στέλνει μήνυμα για συνέχιση του αγώνα ενάντια στον πόλεμο (vid)
20:00
Το Ιράν ανακοινώνει νέες εκτοξεύσεις πυραύλων εναντίον του Ισραήλ
19:53
Τουλάχιστον 15 νεκροί από βομβαρδισμό εργοστασίου στο Ισφαχάν του Ιράν
19:50