ΚΟΣΜΟΣ

Χριστούγεννα στον δρόμο: Έξωση σε 100 πρόσφυγες στη Λευκωσία

Χριστούγεννα στον δρόμο: Έξωση σε 100 πρόσφυγες στη Λευκωσία
eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ/ Φωτογραφία αρχείου

Έξωση σε περίπου 100 ενοίκους έκαναν ιδιοκτήτες συγκροτήματος στο κέντρο της Λευκωσίας, στους οποίους έχουν κόψει το ρεύμα και το νερό εδώ και τέσσερις ημέρες.

Όπως μεταδίδει το offsite.com.cy, στο εν λόγω συγκρότημα, αποτελούμενο από 24 διαμερίσματα, διαμένουν περίπου 100 ένοικοι, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί και πρόσφυγες από διάφορες χώρες.

Οι ένοικοι ισχυρίζονται ότι τους δόθηκε χρονικό περιθώριο μόλις δέκα ημερών για να φύγουν από τα διαμερίσματά τους και υποστηρίζουν ότι η κίνηση αυτή είναι εσκεμμένη, γιατί οι ιδιοκτήτες θέλουν να μετατρέψουν το χώρο σε ξενοδοχείο. Όπως λένε, οι ίδιοι πληρώνουν κανονικά τα ενοίκια και τους λογαριασμούς τους.

leykosia

πηγή: offsite.com.cy

Η υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ζέτα Αιμιλιανίδου ανέφερε στο offsite πως ήδη βρίσκονται στο σημείο λειτουργοί του υπουργείου και του Γραφείου Κοινωνικής Ευημερίας προκειμένου να διευθετήσουν το ζήτημα.

Σύμφωνα με την κα. Αιμιλιανίδου το υπουργείο θα διευθετήσει την προσωρινή διαμονή των ατόμων σε ξενοδοχεία, προκειμένου να μην μείνουν στον δρόμο μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων.

leykosia 2

πηγή: offsite.com.cy

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρο Ιωαννίδη, τέτοιες πράξεις - όπως η έξωση με τον τρόπο που έγινε - και συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και παράνομες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ