Οργή Πούτιν κατά Πατριάρχη Βαρθολομαίου: Θέλει να υποτάξει την ουκρανική Εκκλησία
Έντονοι ήταν οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της εκκλησίας της Ουκρανίας.
Κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνέντευξης Τύπου του και αναφερόμενος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Πούτιν έκανε λόγο για «Τουρκικό Πατριαρχείο» και επέκρινε τον Οικουμενικό Πατριάρχη, με αφορμή την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να χορηγήσει την αυτοκεφαλία στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία.
«..Δείτε λοιπόν, ποια εξάρτηση αρχίζει από την Τουρκία, το Τουρκικό Πατριαρχείο: εκεί γίνονται οι διορισμοί, εκεί βρίσκονται τα χρήματα που είναι το κύριο. Το κύριο κίνητρο του Βαρθολομαίου ήταν να υπάγει (στην δικαιοδοσία του-σ.σ.) την επικράτεια (της Ουκρανίας-σ.σ.) και επιπλέον να αποκομίσει οφέλη από αυτό. Νομίζω ότι, αυτό ήταν το κύριο κίνητρο, εκτός φυσικά από τις υποδείξεις της Ουάσιγκτον. Το γεγονός ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τηλεφώνησε για το θέμα αυτό στο Κίεβο και συζήτησε το θέμα αυτό, είναι κάτι το αδιανόητο, το εντελώς ανεπίτρεπτο. Κι όμως αυτό συμβαίνει».
SPONSORED
Τουρκική παρενόχληση δια ασυρμάτου στο αεροσκάφος του Δένδια - Κατευθύνονταν στην Κύπρο
23:40
«Ακούω Slipknot για να κοιμηθώ»: Ο Χαβιέ Μπαρδέμ και η αγάπη του για τη Metal
23:36
Ο Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο αγοράς των Νήσων Τσάγκος παρακάμπτοντας τους Βρετανούς
23:25
Η ακρίβεια βαρόμετρο στο δρόμο προς τις κάλπες - Η δύσκολη εξίσωση και ο... πληθωρισμός προτάσεων
23:15