ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβόλησε άνθρωπο ενώ... χόρευε: Καταδικάστηκε ο πράκτορας του FBI

Πυροβόλησε άνθρωπο ενώ... χόρευε: Καταδικάστηκε ο πράκτορας του FBI
Denver District Attorney's Office/Handout via REUTERS/File Photo

Πρόστιμο και... απόλυση οι ποινή που επιβλήθηκε σε πράκτορα του FBI, ο οποίος εκτός υπηρεσίας κι ενώ χόρευε, πυροβόλησε άνθρωπο, τραυματίζοντάς τον.

2 Ιουνίου 2018: Τις πρώτες πρωινές ώρες ο Τσέις Μπίσοπ βρισκόταν σε κλαμπ του Ντένβερ. Σε βίντεο θαμώνα καταγράφεται να χορεύει breakdance όταν τού πέφτει το υπηρεσιακό του όπλο. Ενώ το αρπάζει από το πάτωμα, εκείνο εκπυρσοκροτεί, τραυματίζοντας στο πόδι τον 24χρονο Τομ Ρέντινγκτον.

Όπως ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία του Ντένβερ, ο 30χρονος πράκτορας του FBI ενώ κρίθηκε ένοχος για επίθεση τρίτου βαθμού, καταδικάστηκε σε 24 μήνες δικαστικής επιτήρησης και πρόστιμο 1.200 δολαρίων – το οποίο θα αποδώσει σε ΜΚΟ.

«Πιστεύουμε πως ο διακανονισμός αυτός επιτυγχάνει την κατάλληλη ισορροπία μεταξύ απόδοσης δικαιοσύνης για το θύμα και διασφάλισης πως κάτι τέτοιο δεν θα ξανασυμβεί», τόνισε μεταξύ άλλων η εισαγγελέας, Μπεθ Μακάν.

2018 12 22T002643Z 303789450 RC164457A680 RTRMADP 3 COLORADO FBI

«Σκοπός της ζωή μου είναι να νοιάζομαι, να προστατεύω και να υπηρετώ τους ανθρώπους. Ποτέ δεν φανταζόμουν πως το αποτέλεσμα μιας πράξης μου θα οδηγούσε σε κάτι τέτοιο» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Μπίσοπ - Denver District Attorney's Office/Handout via REUTERS/File Photo

Όπως τόνισε ο Ρέντινγκτον στην κατάθεσή του, η ζωή του άλλαξε άρδην τη νύχτα που πυροβολήθηκε. Σύμφωνα με την Denver Post, έχασε τη δουλειά του, έχει μόνιμο πόνο στο πόδι και φοβάται πως δεν θα είναι σε θέση να τρέξει ποτέ ξανά. Ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, δεν κρατάει κακία στον Μπίσοπ, ούτε σκοπεύει να εφεσιβάλλει την απόφαση: «Έχω κάνει κι εγώ ηλίθια πράγματα για να εντυπωσιάσω κορίτσια».

Το FBI δεν προχώρησε σε δηλώσεις, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ρέντινγκτον, η υπηρεσία απέλυσε τον Μπίσοπ λίγο μετά το συμβάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ