ΚΟΣΜΟΣ

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος ηθοποιών για προσβολή του Ερντογάν

Εισαγγελική έρευνα σε βάρος ηθοποιών για προσβολή του Ερντογάν
REUTERS/Umit Bektas

Τούρκοι εισαγγελείς ξεκίνησαν έρευνα σε βάρος δύο επιφανών ηθοποιών, που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ τάχθηκαν υπέρ ενός πραξικοπήματος κατά τη διάρκεια ενός τηλεοπτικού τοκ σόου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι ηθοποιοί Μετίν Ακπινάρ και Μουτζντάτ Γκεζέν κλήθηκαν για ανάκριση, μετά τις πληροφορίες τουρκικών ΜΜΕ ότι εξύβρισαν τον Ερντογάν και «απείλησαν με ένα πραξικόπημα και τον θάνατο», επισήμανε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, επικαλούμενο την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του δημόσιου εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης.

Οι Ακπινάρ και Γκεζέν εμφανίστηκαν την Παρασκευή σε ένα talk show στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk TV. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Ακπινάρ είπε ότι η Τουρκία πρέπει να εκλέξει μια δημοκρατική κυβέρνηση, ειδάλλως «οι ηγέτες της θα κρεμαστούν από τα πόδια ή θα δηλητηριαστούν στα κελιά και θα πεθάνουν».

Νωρίτερα, σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επέκρινε τους ηθοποιούς χωρίς να αναφέρει τα ονόματά τους, λέγοντας: «Δεν είναι αληθινοί ηθοποιοί. Θα πληρώσουν για αυτό».

Σημειώνεται ότι η προσβολή του προέδρου είναι αδίκημα που τιμωρείται με κάθειρξη έως τέσσερα έτη στην Τουρκία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ