ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Απαράδεκτη η νέα άδεια του Κουφοντίνα

Τουρκικό ΥΠΕΞ:  Απαράδεκτη η νέα άδεια του Κουφοντίνα
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τη νέα άδεια που δόθηκε στην Δημήτρη Κουφοντίνα καταδικάζει με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του. 

Σε αυτή, τονίζεται ότι ο Δ. Κουφοντίνας είναι ένοχος για δολοφονίες και Τούρκων διπλωματών και καλεί την Ελλάδα να δείξει πολύ μεγαλύτερη ευαισθησία σε θέματα τρομοκρατίας.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση:

«Καταδικάζουμε το ότι οι ελληνικές Αρχές για μία ακόμα φορά έδωσαν άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα, ένα καταδικασμένο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.

Επαναλαμβάνουμε ότι η απελευθέρωση ενός καταδικασθέντος τρομοκράτη που αφαίρεσε τη ζωή Τούρκων διπλωματών δεν σέβεται τη μνήμη τους και τις οικογένειές τους. Αυτό αποτελεί επίσης μια μη αποδεκτή πράξη ασυμβίβαστη με την ιδέα της δικαιοσύνης και τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Σημειώνεται πως τη χορήγηση της πέμπτης κατά σειρά άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποφάσισε το αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή και να διαρκέσει -μαζί με τις δύο επιπλέον ημέρες που χορηγούνται βάσει νόμου για οδοιπορικά - συνολικά έξι μέρες.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας κρατείται στις αγροτικές φυλακές Βόλου από τον περασμένο Αύγουστο, γι' αυτό και το αρμόδιο συμβούλιο φυλακών χορηγεί δύο εξτρά μέρες ως οδοιπορικά, καθώς το σπίτι του καταδικασθέντα σε 11 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης «17 Νοέμβρη», βρίσκεται στον Βαρνάβα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ