ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην υπουργός της Αιγύπτου άνοιξε σαρκοφάγο και τον στοίχειωσε η «κατάρα των Φαραώ»

Πρώην υπουργός της Αιγύπτου άνοιξε σαρκοφάγο και τον στοίχειωσε η «κατάρα των Φαραώ»
Pixabay

Ο πρώην υπουργός Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου Zahi Hawass που ανακάλυψε την Κοιλάδα με τις Χρυσές Μούμιες στην Μπαχαρίγια, έχει παραδεχτεί ότι ένιωσε να τον καταδιώκει η κατάρα που «φυλάει» τις τελευταίες κατοικίες των Φαραώ για να τις προστατεύσει από τους τυμβωρύχους.

Σύμφωνα με την Express, κατά τη διάρκεια των ανασκαφών, ο Hawass ανακάλυψε τις μούμιες δύο παιδιών, τις οποίες μετακίνησε με την ομάδα του για να τις εκθέσει στο μουσείο. Στο ντοκιμαντέρ “Top 10 Secrets and Mysteries” υποστηρίζεται ότι τα ευρήματα άρχισαν να καταδιώκουν τον Hawass.

«Τον στοίχειωναν στα όνειρα του οι δύο μούμιες των παιδιών. Αρχικά εμφανίζονταν μόνο τα πρόσωπα τους. Αργότερα, όμως, έβλεπε να απλώνουν τα χέρια τους προς τον λαιμό του. Όταν μεταφέρθηκαν κοντά στη μούμια του πατέρα τους σταμάτησαν», αναφέρεται στο ντοκιμαντέρ.

Σε άλλο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ είχε αποκαλυφθεί ότι έξι αρχαιολόγοι πέθαναν μυστηριωδώς με διαφορά λίγων μηνών αφότου συμμετείχαν όλοι στο άνοιγμα μίας σαρκοφάγου το 1922. Πολλοί υποστήριξαν ότι οι θάνατοί τους μπορούσαν να εξηγηθούν μόνο ως αποτέλεσμα της κατάρας που είχαν ρίξει οι Φαραώ.

Εδώ και αρκετά χρόνια οι αρχαιολόγοι φορούν προστατευτικές μάσκες, όταν μπαίνουν στους τύμβους, καθώς εκτιμούν ότι πιθανότατα τα βακτήρια που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα όταν ξεσφραγίζονται οι χώροι όπου ήταν φυλαγμένες οι μούμιες μπορούν να μπουν σε τυχόν πληγές και να προκαλέσουν σοβαρές φλεγμονές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ