ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος και απολύσεις σε τηλεοπτικό δίκτυο γι΄αυτήν την ερωτική σκηνή του Τζάκι Τσαν

Σάλος και απολύσεις σε τηλεοπτικό δίκτυο γι΄αυτήν την ερωτική σκηνή του Τζάκι Τσαν
APE

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ιράν, Irib, απέλυσε τον επικεφαλής ενός από τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς του δικτύου, μετά τη μετάδοση ταινίας του Τζάκι Τσαν χωρίς να κόψει σκηνή την οποία χαρακτηρίζουν ως… ακατάλληλη.

Ένα βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο ένας τηλεθεατής από το νησί Κις έδειχνε ότι ο σταρ των πολεμικών τεχνών σε μία σκηνή της ταινίας «Ο εκτελεστής της Γιακούζα» έχει μία σεξουαλική περίπτυξη με μία γυναίκα.

Τα ιρανική μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η «ανήθικη» σκηνή προβλήθηκε από την τηλεόραση του νησιού Κις «παραβιάζοντας πλήρως τους κανονισμούς του Irib», αφού στην τηλεόραση του Ιράν απαγορεύονται να έρχονται σε σωματική επαφή άντρες και γυναίκες.

Επίσης λέγεται, σύμφωνα με το BBC, ότι οι λογοκριτές θα πρέπει να αφαιρούν ακόμα και τις σκηνές κατά τις οποίες άντρες και γυναίκες ανταλλάσσουν μεταξύ τους «τρυφερά λόγια ή αστεία» ή σκηνές που δείχνουν γυναίκεια πρόσωπα ή γυμνά μέρη του σώματός τους, καθώς επίσης και αρνητικούς ρόλους αντρών που είναι αστυνομικοί ή έχουν γένια.

Το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε ότι ο επικεφαλής του Irib, Aliasgari Ali Askari, διέταξε έρευνα για το περιστατικό και δεσμεύθηκε ότι «θα ασχοληθεί σοβαρά με τους παραβάτες και θα τους αναφέρει στις αρμόδιες αρχές».

Κάποιοι Ιρανοί χλευάζουν την απάντηση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα στα κοινωνικά μέσα χρησιμοποιώντας το hashtag #Kish_channel στα Περσικά.

Από την άλλη, ορισμένοι σημείωσαν ότι υπάλληλοι είχαν μέχρι στιγμής αποφύγει την απόλυση μετά το θανατηφόρο δυστύχημα λεωφορείου κατά το οποίο σκοτώθηκαν 10 φοιτητές από το ισλαμικό Πανεπιστήμιο Azad της Τεχεράνης την περασμένη εβδομάδα.

«Λεωφορεία ανατρέπονται, αεροπλάνα συντρίβονται, πλοία βυθίζονται... κανείς δεν απομακρύνεται... Λίγα δευτερόλεπτα ενώ ο Τζάκι Τσαν κάνει έρωτα στο Irib και αμέσως όλο το προσωπικό σε αυτό το τμήμα απολύεται», έγραψε χαρακτηριστικά ένας χρήστης στο Twitter.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ