ΚΟΣΜΟΣ

Παραιτήθηκε βουλευτής του Ζάεφ - Διεκόπη η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση

Παραιτήθηκε βουλευτής του Ζάεφ - Διεκόπη η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση
Φωτογραφία αρχείου EPA/GEORGI LICOVSKI

Διεκόπη για λίγη ώρα, η διαδικασία της συζήτησης στο κοινοβούλιο της πΓΔΜ για τις αλλαγές στο Σύνταγμα και την έγκριση των σχετικών τροπολογιών, καθώς όπως έγινε γνωστό, ο βουλευτής του κυβερνώντος σοσιαλιστικού κόμματος και συντονιστής της Κ.Ο. Τόμισλαβ Τούντεβ παραιτήθηκε ξαφνικά.

Σκοπιανά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η παραίτηση του βουλευτή έγινε για να αναλάβει επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ενώ από το κυβερνών κόμμα διαρρέουν ότι εξακολουθούν να διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία των 80 βουλευτών που απαιτούνται.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέος συντονιστής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος θα αναλάβει ο Γιοβάν Μιτσέδσκι, μέχρι σήμερα αναπληρωτής του Τούντεβ, ενώ την θέση του ως βουλευτής θα καταλάβει ο αιγυπτιακής καταγωγής Ρούμπιν Ζεμόν.

Την ίδια ώρα, έξω από το Κοινοβούλιο και παρά το κρύο, δεκάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί και διαμαρτύρονται για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο Σύνταγμα. Σε αυτούς πήγε ο επικεφαλής του VMRO Χριστιάν Μιτσκόσκι, ο οποίος έκανε και δηλώσεις έξω από το Κοινοβούλιο.

«Δεν θα συμμετάσχουμε στη διαδικασία για να μην της δώσουμε νομιμοποίηση, καθώς οι συνταγματικές αλλαγές είναι επιζήμιες και αλλάζουν την ταυτότητα. Όλοι ξέρουν ότι η αλλαγή δεν πραγματοποιείται με δημοκρατικό τρόπο, αλλά με εκβιασμούς. Αυτή είναι η τελευταία πράξη σε αυτήν την ντροπιαστική διαδικασία στην οποία η "Μακεδονία" έχει οδηγηθεί από τον Ζάεφ και την κυβερνητική πλειοψηφία», ανέφερε ο Μιτσκόσκι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ