Δραματικός είναι ο νέος απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το πρωί στο κέντρο του Παρισιού, με το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας να γνωστοποιεί πως δύο πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους. Προηγούμενες αναφορές έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς.

Δεν έχει διευκρινιστεί εάν οι νεκροί ήταν μεταξύ των τραυματιών που είχαν ανακοινώσει νωρίτερα οι Αρχές. 

Προσώρας πιθανότερη αιτία για το συμβάν θεωρείται η διαρροή αερίου.

Μετά από συγκεχυμένες πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών και, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι τραυματίες από το συμβάν ανέρχονται στους 36 - εκ των οποίων οκτώ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η ισχυρή έκρηξη ταρακούνησε κτήρια εκατοντάδες μέτρα από το σημείο και είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί πλήρως το ισόγειο ενός κτηρίου στην οδό Τρεβίζ, στην περιοχή των μεγάλων βουλεβάρτων στο κέντρο του Παρισιού.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, τους οποίους επικαλείται το δίκτυο RTL, η έκρηξη οφείλεται σε ατύχημα. Πυροσβέστες είχαν κληθεί να επέμβουν για διαρροή αερίου στην οδό Τρεβίζ όταν σημειώθηκε η έκρηξη. 

Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για το ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.

Διαβάστε επίσης