ΗΠΑ: Εξάχρονος πήγε στο σχολείο με όπλο
Πηγή: twitter

Ένα αγόρι έξι ετών πήγε στο σχολείο με γεμάτο πιστόλι, ανακοίνωσε η αστυνομία της πόλης Κολόμπους, στην Πολιτεία Οχάιο των βόρειων ΗΠΑ.

Το παιδί θεάθηκε την Παρασκευή να κουβαλάει ένα «βαρύ αντικείμενο» βαλμένο μέσα στο παντελόνι όταν μπήκε στον παιδοκομικό σταθμό Africentric σε αυτή τη μητρόπολη του Οχάιο.

Το προσωπικό του σχολείου έψαξε το παιδί, βρήκε και του πήρε το όπλο, ανέφερε ανάρτηση της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Λόγω της ηλικίας του, δεν θα του ασκηθεί ποινική δίωξη, πάντως διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθεί πώς ακριβώς βρέθηκε στην κατοχή του το όπλο.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία με το όπλο που είχε μαζί του ο εξάχρονος, καθώς και τις σφαίρες που είχε αυτό.

Με αφορμή το περιστατικό, ο διευθυντής του σχολείου Tyree Pollard απέστειλε επιστολή προς τους γονείς των υπόλοιπων μαθητών, ενημερώνοντάς τους ότι ο εν λόγω μαθητής, που έφερε μαζί του το όπλο, θα αντιμετωπίσει τις πρέπουσες συνέπειες.

Παράλληλα, τους ενθάρρυνε να μιλήσουν στα παιδιά τους και να τους εξηγήσουν ποια αντικείμενα δεν επιτρέπονται στο σχολείο.

Η οπλοφορία είναι δικαίωμα κατοχυρωμένο από το Σύνταγμα στις ΗΠΑ, όπου το ένα τρίτο των ενηλίκων δηλώνει ότι έχει στην κατοχή του τουλάχιστον ένα πυροβόλο όπλο.

Σχεδόν 40.000 άνθρωποι σκοτώνονται κάθε χρόνο από σφαίρες, στο πλαίσιο εγκληματικών ενεργειών, από ατύχημα, ή αυτοκτονώντας.

 Από την 1η Ιανουαρίου 2019, 521 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στις ΗΠΑ από πυρά -στον αριθμό αυτόν δεν συμπεριλαμβάνονται οι αυτόχειρες- ενώ 98 ανήλικοι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί από σφαίρες, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!