ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγιο: Αδέλφια «Μπέντζαμιν Μπάτον» πολεμούν το χρόνο

Βέλγιο: Αδέλφια «Μπέντζαμιν Μπάτον» πολεμούν το χρόνο

Θα μπορούσαν να είχαν αποτελέσει την έμπνευση για την πολυβραβευμένη ταινία «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον». Δύο αδέλφια από το Βέλγιο, ο Michiel και η Amber Vandeweert πάσχουν από προγηρία, δηλαδή από Hutchinson-Gilford Progeria όπως είναι η επίσημη ονομασία της νόσου.

Ο Michiel είναι 20 ετών ενώ η αδελφή του μόλις 12, και ήδη έχουν ξεπεράσει όλα τα προγνωστικά

Οι άνθρωποι που πάσχουν από προγηρία δεν ζουν πολλά χρόνια, με τους περισσότερους πάσχοντες να πεθαίνουν πριν από την εφηβική ηλικία. Έχουν καταγραφεί μόλις 155 περιπτώσεις της νόσου, με τους πάσχοντες να γερνούν έως και 10 φορές ταχύτερα από το φυσιολογικό.

Παρά τις δυσκολίες, τα αδέρφια Vandeweert ευχαριστούνται όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζωή τους.

Ο Michiel λατρεύει το καρτ και το σνόουμπορντ, ενώ η Amber αγαπά τον χορό και περιγράφει τον εαυτό της ως «παιχνιδιάρα».

Ο 20χρονος έχει σπουδάσει και στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Dj, καθώς αγαπάει πολύ τη μουσική.

Τα δύο αδέλφια κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Ωστόσο, βρίσκονται τακτικά αντιμέτωποι με bullying, «κακές γλώσσες» αλλά και παράξενα βλέμματα από τον κόσμο.

Παρότι οι Vandeweert μοιάζουν ήδη πολύ γερασμένοι, πρωτοποριακά φάρμακα από τις ΗΠΑ έχουν βελτιώσει πολύ την κατάσταση της υγείας τους. Όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, τα παιδιά παρουσιάζουν ικανοποιητική κλινική εικόνα ενώ κάνουν σχέδια για το μέλλον.

Ο Michiel είναι περήφανος που κατάφερε να κλείσει τα 20 χρόνια ζωής ενώ εμφανίζεται αποφασισμένος να σπάσει το «ρεκόρ» των 26 ετών και να φτάσει την ηλικία των 30.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ