ΚΟΣΜΟΣ

Απίστευτο, αλλά αληθινό: Στην Τουρκία οι γυναίκες απαγορεύεται να γλείφουν δημοσίως παγωτό

Απίστευτο, αλλά αληθινό: Στην Τουρκία οι γυναίκες απαγορεύεται να γλείφουν δημοσίως παγωτό
Pixabay

Ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις έχει προκαλέσει η είδηση ότι ένας τουρκικός δήμος στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια «επιμορφωτικών» σεμιναρίων, συμβούλευσε τις γυναίκες να μη γλείφουν το παγωτό τους δημοσίως «αν θέλουν πραγματικά να φέρονται αριστοκρατικά».

Αρκετές νεαρές γυναίκες εγγράφηκαν στο σεμινάριο του δήμου Bağcılar στην Κωνσταντινούπολη υπό τον τίτλο «Πώς να είσαι μια Κυρία». Τα μαθήματα, τα οποία παραδόθηκαν κατά τη διάρκεια δίωρων διαλέξεων μια φορά την εβδομάδα, δίδαξαν στα νεαρά κορίτσια πώς πρέπει να ντύνονται, πώς να περπατούν και να μιλούν.

Η αλήθεια είναι ότι το μάθημα «Πώς να είσαι μια κυρία της Κωνσταντινούπολης» περιλάμβανε πολλές αμφιλεγόμενες προτάσεις και συμβουλές, όμως η είδηση που ξεσήκωσε σάλο στα social media αφορούσε αυτήν της δημόσιας κατανάλωσης παγωτών.

Ορισμένοι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης επέκριναν την πρόταση ως «απειλή για την ελευθερία της γυναίκας», ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν την ιδέα, υπονοώντας ότι κανείς δεν θα έπρεπε να γλύφει το παγωτό του δημόσια, οπουδήποτε στον κόσμο, αν θέλει να είναι κομψός ή κομψή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet.

«Απλά το πάρτε στο στόμα σας και περιμένετε να λιώσει μόνο του» σχολίασε χαριτολογώντας ένας Τούρκος χρήστης του Twitter. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε πώς θα έπρεπε τότε να καταναλωθεί μια μπανάνα απάντησε σαρκαστικά: «Με πιρούνι και μαχαίρι, φυσικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ