ΚΟΣΜΟΣ

Έκρηξη στο Μεξικό: Χωρίς τέλος η τραγωδία - Στους 79 οι νεκροί

Έκρηξη στο Μεξικό: Χωρίς τέλος η τραγωδία - Στους 79 οι νεκροί
Reuters

Στους 79 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε πετρελαιαγωγό μετά από διαρροή, στο κεντρικό Μεξικό, σύμφωνα με αξιωματούχο.

Η πυρκαγιά σημειώθηκε στην τοποθεσία Τλαουελίλπαν της Ιδάλγο, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Πόλης του Μεξικού, όπου μια διαρροή στον πετρελαιαγωγό είχε προσελκύσει δεκάδες κατοίκους που πήγαιναν παράνομα να γεμίσουν τους κουβάδες και τα κάνιστρά τους με καύσιμο.

Εξήντα έξι άνθρωποι νοσηλεύονται στην πολιτεία Ιδάλγο, όπου σημειώθηκε η έκρηξη, και σε άλλες κοντινές περιοχές. Οι σοβαρότερα τραυματίες διακομίστηκαν στην πόλη του Μεξικό για να λάβουν εξειδικευμένη βοήθεια, εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Ορισμένοι από τους ασθενείς, η κατάσταση των οποίων κρίνεται κρίσιμη, έχουν εγκαύματα στο 80% του σώματός τους, σύμφωνα με τον Αλκοθέρ.

Πρόκειται για μία από τις φονικότερες εκρήξεις σε πετρελαιαγωγό παγκοσμίως εδώ και 25 χρόνια.

Ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ έχει ξεκινήσει να λαμβάνει δραστικά μέτρα ενάντια στην ανεξέλεγκτη κλοπή καυσίμων, που η κυβέρνηση εκτιμά ότι κόστισε πέρσι στην χώρα περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ