ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Μυστηριώδης δολοφονία διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού

Μεξικό: Μυστηριώδης δολοφονία διευθυντή ραδιοφωνικού σταθμού
REUTERS/Jose Luis Gonzalez

Ούτε ο κυβερνητικός οργανισμός για την προστασία των δημοσιογράφων δεν μπόρεσε να σώσει τη ζωή του Ραφαέλ Μουρούα Μανρίκες. Ο διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού στην Πολιτεία της Μπάχα Καλιφόρνια, στο βορειοδυτικό Μεξικό, είχε προσφύγει σε αυτόν μετά τις απειλές που είχε δεχθεί. Την αποκάλυψη αυτή έκανε η εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα στο Μεξικό, Μπαλμπίνα Φλόρες.

«Καταδικάζω τη δολοφονία του δημοσιογράφου. Στέλνω την αλληλεγγύη μου στην οικογένειά του και στους δημοσιογράφους της Μπάχα Καλιφόρνια» ανέφερε ο κυβερνήτης της Πολιτείας, Κάρλος Μεντόσα.

Ο Ραφαέλ Μουρούα ήταν διευθυντής ενός τοπικού σταθμού και εξαφανίστηκε το απόγευμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την εφημερίδα El Universal, το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές.

Το Μεξικό είναι η δεύτερη πιο επικίνδυνη χώρα για τους εκπροσώπους του Τύπου, μετά τη Συρία, αφού από το 2000 έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι. Το 2018, δέκα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα εγκλήματα αυτά παρέμειναν ατιμώρητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ