ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση διάσωσης ενός Ταϊλανδού 320 κιλών

Επιχείρηση διάσωσης ενός Ταϊλανδού 320 κιλών
Screen grab/ Youtube

Επιχείρηση «διάσωσης» από μια ξύλινη καλύβα, όπου έμενε ένας υπέρβαρος Ταϊλανδός, στήθηκε πριν από λίγες μέρες.

Ο 26χρονος Τhongchai Jamjang που ξεκίνησε να τρώει μεγάλες ποσότητες από τα 8 του χρόνια, έφτασε να ζυγίζει 320 κιλά και δεν μπορούσε ούτε να σηκωθεί όρθιος.

Η μητέρα του στην αρχή δεν πίστευε πως υπήρχε κάποιο πρόβλημα με το βάρος του γιου της, ωστόσο ο νεαρός Ταϊλανδός είχε φτάσει σε σημείο να έχει αναπνευστικά προβλήματα. Όταν του «κόπηκε η όρεξη», κάλεσε βοήθεια.

Η τοπική υγειονομική επιτροπή παρενέβη και τον βρήκε στο παραλιακό του καλυβάκι, πάνω σε ένα βρόμικο στρώμα. Σύμφωνα με την Daily Mail, περίπου 30 πυροσβέστες και γείτονες χρειάστηκαν για να τον μεταφέρουν σε μια βάρκα και από κει σε ένα αγροτικό.

Ο άνδρας ήταν σε άθλια κατάσταση και γυμνό, καθώς δεν έβρισκε ρούχα στο μέγεθός του.

Πλέον, βρίσκεται στο νοσοκομείο και οι γιατροί παλεύουν να σταθεροποιήσουν την κατάστασή του, πριν τον υποβάλουν σε επέμβαση.

Ένας από τους διασώστες δήλωσε ότι άνδρας ήταν σε κακή κατάσταση: «Είχε αναπνευστικές δυσκολίες, κάνοντας το οξυγόνο στο αίμα του σοκαριστικά χαμηλό. Το μόνο που μπορούσαμε να κάνουμε είναι να του χορηγήσουμε οξυγόνο περιμένοντας να φτάσει στο νοσοκομείο».

Οι συγγενείς του ανέφεραν στα τοπικά μέσα ότι με το σπίτι δίπλα στη θάλασσα, ο Thongchai είχε πάντα εύκολη πρόσβαση σε σε άφθονα θαλασσινά από τα αλιευτικά σκάφη. Έτσι έτρωγε τόνους γαρίδες και ψαρικά, με το στομάχι του να έχει ανοίξει υπερβολικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ