Το τετ-α-τετ Ζάεφ με Σόρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και η οργή του Καμμένου
Τη στιγμή που η Συμφωνία των Πρεσπών συζητείται εντός της ελληνικής Βουλής, Ζόραν Ζάεφ και Τζορτζ Σόρος συζήτησαν εκτενώς για την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κυβέρνησης της πΓΔΜ, αυτά τα δύο ζητήματα αποτελούν «κλειδιά» για τη σταθερότητα και την ασφάλεια τόσο στη χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Ζάεφ και Σόρος συζήτησαν επίσης για τη διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της πΓΔΜ και των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας (Open Society Foundations) του δισεκατομμυριούχου επενδυτή, «για την παροχή καλύτερων δυνατοτήτων για τη φροντίδα και την προσχολική εκπαίδευση παιδιών και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των Ρομά σε διάφορους τομείς της κοινωνίας».
«Κατά τη συζήτηση», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, «δόθηκε έμφαση στη σημασία μίας εθνικής στρατηγικής για την κοινωνία και την πολυπολιτισμικότητα».
Η συνάντηση των δυο δεν «γλίτωσε» πάντως από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο, ο οποίος σχολίασε μέσω Twitter:
e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι πάνε ταμείο έως την Παρασκευή 13 Μαρτίου
06:00
Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές του Πάσχα: Οι επόμενες αργίες του 2026
05:00
Vouchers για ψώνια σε σούπερ μάρκετ: Ποια νοικοκυριά το δικαιούνται - Πώς θα μοιραστούν 400 εκ. ευρώ
04:00
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τα Voucher των 750 ευρώ - Όλα τα δικαιολογητικά
03:00