ΚΟΣΜΟΣ

Μάικλ Τζάκσον: Σάλος από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους βιασμούς παιδιών

Μάικλ Τζάκσον: Σάλος από τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για τους βιασμούς παιδιών
YouTube

Θύελλα οργισμένων αντιδράσεων, επικρίσεων, αλλά και πιο μετριοπαθών σχολίων έχει προκαλέσει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων από τον Μάικλ Τζάκσον.

Το τετράωρης διάρκειας ντοκιμαντέρ πυροδοτεί τη θρυαλλίδα που απειλεί να γκρεμίσει το μύθο ενός εκ των δημοφιλέστερων τραγουδιστών της Ιστορίας, βγάζοντας στην επιφάνεια σοκαριστικές πτυχές του χαρακτήρα του εκτός της καλλιτεχνικής του ευφυίας, αλλά και τις «αρρωστημένες ορέξεις» του.

Σύμφωνα λοιπόν με φερόμενα ως θύματα του ειδώλου της ποπ που μεσουρανούσε τις δεκαετίες του '80-'90, ο Τζάκσον είχε μετατρέψει το σπίτι του, «Neverland», σε πραγματικό κολαστήριο ανήλικων παιδιών.

Και αυτό γιατί πίσω από τις κλειστές πόρτες της έπαυλης που θύμιζε παραμύθι, ο Τζάκσον φέρεται να τους μάθαινε τον αυνανισμό και το στοματικό σεξ, εξαγοράζοντας τη σιωπή τους με πανάκριβα κοσμήματα, ενώ ταυτόχρονα μάθαινε στα παιδιά να μισούν τους γονείς τους, αλλά και τις γυναίκες γενικότερα. Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, όπως καταγγέλλεται στο ντοκιμαντέρ, ο θρύλος της μουσικής σκηνοθετούσε ψεύτικους γάμους και έδιωχνε τα παιδιά όταν μεγάλωναν για να τα «αντικαταστήσει» με άλλα νεότερα.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», που κάνει σήμερα παγκόσμια πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance, επικεντρώνεται σε δύο από τα θύματα του Τζάσκον, το δεκάχρονο τότε Τζέιμς Σέιφτσακ και τον επτάχρονο Γουέιντ Ρόμπσον. Περιγράφει πώς τα δύο παιδιά έγιναν αρχικά φίλοι με τον τραγουδιστή και στη συνέχεια δέχθηκαν σεξουαλικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο Γουέιντ είχε καταθέσει το 2016 αγωγή κατά του «Michael Jackson Estate» διεκδικώντας 1,62 δισ. δολάρια ως αποζημίωση. Τότε υποστήριζε ότι ο Τζάκσον τον βίαζε από την ηλικία των 7 έως και τα 14 του έτη, ωστόσο το 2005 είχε κληθεί ο ίδιος ως μάρτυρας υπεράσπισης του τραγουδιστή σε δίκη για σεξουαλική παρενόχληση σε παιδί, δηλώνοντας ότι «ποτέ ο τραγουδιστής δεν τον άγγιξε με χυδαίο τρόπο».

Τους μάθαινε τον αυνανισμό και το στοματικό σεξ

Ο Ρόμπσον γεννήθηκε στο Brisbane της Αυστραλίας και είχε τόσο μεγάλη εμμονή με τον Jackson που από την ηλικία των 5 μόλις ετών συνήθιζε να τον μιμείται. Πήρε έτσι μέρος σε διάφορους διαγωνισμούς με έπαθλο να τον συναντήσει, καταφέρνοντας κάποια στιγμή (το 1987) να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Ένα όνειρο που κατέληξε σε εφιάλτη…

Ο τραγουδιστής κάλεσε το 7χρονο τότε παιδί με την οικογένειά του στη Neverland για να παίξουν, ωστόσο ενθουσιάστηκε τόσο που τους ζήτησε αμέσως να μείνουν μερικές ημέρες παραπάνω.

«Πέσαμε στην παγίδα γιατί νιώσαμε σαν να τον γνωρίζαμε» εξομολογήθηκε ο Ρόμπσον, αποκαλύπτοντας πως όταν ήταν να φύγουν, ο Τζάκσον αντέδρασε έντονα.

«Λυπάμαι τόσο που θα φύγεις» τού είπε και έπεισε τη μητέρα του να τον αφήσει πέντε ακόμη ημέρες. Αδυνατώντας να φανταστεί το «τέρας» που έκρυβε καλά μέσα του ο τραγουδιστής, οι γονείς του έκαναν το μεγάλο λάθος, σύμφωνα πάντα με τον Ρόμπσον.

Αρχικά ο Τζάκσον μόνο τον αγκάλιαζε, ωστόσο μετά ήρθαν τα φιλιά ώσπου κατέληξε να τον παίρνει μαζί του στο ντους.

Δεν δίστασε να του μάθει μάλιστα τον αυνανισμό, αλλά και το στοματικό σεξ, υποστηρίζοντας πως: «Ο θεός θέλει να είμαστε μαζί και έτσι θα δείχνουμε ο ένας στον άλλο την αγάπη μας».

Το δεύτερο θύμα, ο Σέιφτσακ ήταν από την Καλιφόρνια και δούλευε ως ηθοποιός από παιδί. Γνώρισε το βασιλιά της ποπ σε ένα διαφημιστικό αναψυκτικού επίσης το 1987.

Ο τραγουδιστής πήρε τηλέφωνο τη μητέρα του παιδιού ρωτώντας την αν μπορεί να στείλει ένα συνεργείο για να του πάρει συνέντευξη και εκείνη φυσικά δέχθηκε κατενθουσιασμένη.

Ο Τζάκσον άρχισε τότε να περνάει πολύ χρόνο στο σπίτι του Σέιφτσακ, μένοντας εκεί ακόμα και τα βράδια. Κάλεσε μάλιστα όλη την οικογένειά του σε ταξίδι στη Χαβάη, ζητώντας ο μικρός να κοιμηθεί στο δωμάτιό του. Κάτι με το οποίο ωστόσο διαφώνησε η μητέρα του, καθώς δεν το θεώρησε σωστό.

Ο τραγουδιστής ωστόσο δεν το έβαλε… κάτω «πνίγοντας» στα δώρα τον 10χρονο και την οικογένειά του, ενώ τους σύστησε μέχρι και την Tina Turner, αλλά και τον Harrison Ford.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Σέιφτσακ, σε ένα ταξίδι στο Παρίσι τού έμαθε τον αυνανισμό και κάπως έτσι άρχισε και ο δικός του εφιάλτης.

Ο Τζάκσον δασκάλεψε μάλιστα στο αγόρι πώς να κρύβει όσα έκαναν, ενώ το τρομοκρατούσε ότι αν τα έλεγε σε κάποιον θα πέθαιναν και οι δύο. Ο Σέιφτσακ καταγγέλλει επίσης ότι ο ποπ σταρ τον ανάγκαζε να κάνουν σεξ καθημερινά, σε κάθε δωμάτιο της Neverland.

Και οι δύο άντρες εξομολογήθηκαν πάντως ότι μικροί ένιωθαν να τον έχουν ερωτευτεί και ως εκ τούτου δεν ήταν σε θέση να καταγγείλουν όσα περνούσαν στα χέρια του Τζάκσον.

Όσο μεγάλωναν ωστόσο, δεν ήταν πια αρεστοί στον ποπ σταρ, με αποτέλεσμα να τους αντικαταστήσει με άλλα μικρότερα παιδιά…

«Σοκαρισμένοι από τις σκληρές εικόνες» οι δημοσιογράφοι

Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα, οι δύο άντρες ήταν παρόντες στην πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ στο φεστιβάλ Sundance, ενώ μόλις έπεσαν οι τίτλοι τέλους, το κοινό σηκώθηκε και τους χειροκρότησε, δίνοντάς τους δύναμη για όσα είχαν ζήσει.

Σοκαρισμένοι από τις σκληρές εικόνες δήλωσαν και οι δημοσιογράφοι που παρακολούθησαν την προβολή του ντοκιμαντέρ λίγο πριν αυτό βγει και επίσημα στις αίθουσες των κινηματογράφων.

Από την πλευρά του, το ίδρυμα που διαχειρίζεται την περιουσία του βασιλιά της ποπ χαρακτήρισε την ταινία «αναμάσημα παρωχημένων και αναξιόπιστων καταγγελιών. Είναι μια ακόμη γελοία παραγωγή και μια εξωφρενική και αξιολύπητη προσπάθεια εκμετάλλευσης και αποκόμισης οικονομικού οφέλους στο όνομα του Michael Jackson» αναφέρεται στη σχετική δήλωση…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ