ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός στη Γαλλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στη μέση του δρόμου

Συναγερμός στη Γαλλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στη μέση του δρόμου
Twitter

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην Μπαστιά, όταν ένοπλος άνοιξε πυρ στη μέση του δρόμου, σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας έξι ακόμη.

Ένας 60χρονος άνοιξε πυρ στη μέση ενός δρόμου, στην Μπαστιά της Κορσικής σήμερα το απόγευμα σκοτώνοντας τουλάχιστον έναν άνθρωπο και τραυματίζοντας ακόμη έξι, εκ των οποίων και έναν αστυνομικό, πριν ταμπουρωθεί στο σπίτι του, ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Τρομοκρατικά ίχνη ή το ενδεχόμενο ληστείας απορρίφθηκαν πάντως εκ των προτέρων από τους ερευνητές, διευκρίνισαν οι πηγές, σημειώνοντας ότι η αστυνομία κλήθηκε για να απαντήσει σε μια διένεξη γειτόνων όταν ερίφθησαν πυροβολισμοί τη στιγμή που επενέβη.

Ο δράστης είναι ένας Κορσικανός που ζει στη γειτονιά, γεννηθείς το 1953, και έχει εις βάρος του καταδικαστικές δικαστικές αποφάσεις στο παρελθόν για περιστατικά βίας, ανέφεραν πηγές κοντά στις έρευνες.

Από την πλευρά της, η εισαγγελέας Καρολίν Ταρό, που βρισκόταν στο σημείο, είπε ότι ένας από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένας αστυνομικός, που έχει μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Οι μονάδες αστυνομίας και χωροφυλακής αναπτύχθηκαν στο σημείο και προσπάθησαν να τον συλλάβουν.

Μια εκπρόσωπος της νομαρχίας επιβεβαίωσε πάντως ότι επρόκειτο για "έναν μεμονωμένο ένοπλο".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ