ΚΟΣΜΟΣ

Όλοι νόμιζαν πως ήταν έγκυος! Μόνο που μια μυστηριώδης ασθένεια τής έκανε τη ζωή «κόλαση»

Όλοι νόμιζαν πως ήταν έγκυος! Μόνο που μια μυστηριώδης ασθένεια τής έκανε τη ζωή «κόλαση»
instagram

Η Kayleigh Henning υπέφερε από φούσκωμα, δυσκοιλιότητα και κοιλιακές κράμπες για περισσότερα από 10 χρόνια. Η κατάστασή της ήταν τόσο άσχημη που μπορούσε να πάει στην τουαλέτα μόνο μία φορά την εβδομάδα.

Η μυστηριώδης ασθένεια από την οποία υπέφερε, της προκαλούσε τέτοιο φούσκωμα, που ο κόσμος νόμιζε ότι ήταν έγκυος, χωρίς να είναι. Η Kayleigh πέρασε μάλιστα πολλές άγρυπνες νύχτες αγωνίας, κουλουριασμένη στο πάτωμα του μπάνιου, ενώ οι γιατροί αδυνατούσαν να διαγνώσουν το πρόβλημά της.

«Ήταν τόσο ενοχλητικό γιατί όλοι υπέθεταν ότι ήμουν έγκυος, ενώ δεν ήμουν. Φορούσα καλσόν ή παντελόνια και ως το τέλος της ημέρας μου έμεναν τα σημάδια πίεσης στο δέρμα μου», λέει η ίδια, περιγράφοντας τον εφιάλτη που ζούσε και συνεχίζει:

«Ήταν τόσο επώδυνο, που με επηρέαζε πνευματικά. Πολλές φορές με έπιανε διάρροια, όταν ήμουν έξω το βράδυ, πράγμα πολύ ντροπιαστικό. Πολλές φορές δεν είχα όρεξη να βγω καθόλου έξω».

«Επειδή είχα δυσκοιλιότητα, πήγαινα στην τουαλέτα μόλις μια φορά την εβδομάδα, πράγμα το οποίο από μόνο του είναι ενοχλητικό», προσθέτει.

Το πρόβλημά της έφτασε στο απόγειο, όταν αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Η κούραση και η κατάθλιψη, που της προκαλούσαν τα επώδυνα και ενοχλητικά συμπτώματα, είχαν γίνει καθημερινότητα για την 22χρονη τότε κοπέλα.

https://www.instagram.com/p/BoHuIgMnrPt

Οι γιατροί της έγραψαν ένα φάρμακο για το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, στο οποίο, όμως, ανέπτυξε αλλεργική αντίδραση.

Την ίδια περίοδο και ο σύζυγός της έπασχε από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (ME) και περνούσε επίσης δύσκολα.

Ο προσωπικός γυμναστής της Kayleigh, τότε, της πρότεινε τότε να κάνει ένα τεστ δυσανεξίας τροφών, το οποίο αποδείχτηκε σωτήριο. Απέκλεισε έξι βασικές τροφές από τη διατροφή της και σταδιακά αισθάνθηκε καλύτερα.

https://www.instagram.com/p/Bn5zRRknRFY

«Μόλις απέκλεισα τη γλουτένη, το σιτάρι και το αγελαδινό γάλα από τη διατροφή μου, ήταν πιο εύκολο να αποκλείσω και τις υπόλοιπες τροφές. Το πιο δύσκολο ήταν να αποχωριστώ το ζυμάρι», σημειώνει και προσθέτει ότι πλέον αναγνωρίζει αμέσως αν φάει κάτι στο οποίο δεν είναι ανεκτική.

Τα φουσκώματα, οι κράμπες, όπως και η δυσκοιλιότητα μειώθηκαν, ενώ και εκείνη σταμάτησε να αισθάνεται άβολα με την εμφάνισή της.

Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβρη έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί, αφού τελικά έμεινε όντως... έγκυος, ενώ πλέον η ίδια και ο σύζυγός της είναι πολύ πιο προσεκτικοί με το... μενού τους.

https://www.instagram.com/p/BqznJDrn03T

ΔΗΜΟΦΙΛΗ