ΚΟΣΜΟΣ

Έβγαλαν αγέννητο μωρό από τη μήτρα, το χειρούργησαν και το έβαλαν ξανά μέσα!

Έβγαλαν αγέννητο μωρό από τη μήτρα, το χειρούργησαν και το έβαλαν ξανά μέσα!
Facebook/Bethan Simpson

Μία πρωτοποριακή επέμβαση, σε… αγέννητο ακόμα βρέφος, πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία, καθώς οι χειρουργοί το έβγαλαν από τη μήτρα της μητέρας του για να το χειρουργήσουν και μετά το επανατοποθέτησαν μέσα της!

Το αγέννητο κοριτσάκι ήταν μόλις 20 εβδομάδων έμβρυο όταν το υπερηχογράφημα της Bethan Simpson αποκάλυψε ένα πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη, που ονομάζεται spina bifida (δισχιδής ράχη) και επηρεάζει το νωτιαίο μυελό, ενώ εμποδίζει και την ορθή ανάπτυξη.

Οι γονείς είχαν τρεις επιλογές: Να συνεχίσουν κανονικά την κύηση γνωρίζοντας πως το παιδί τους θα αντιμετώπιζε προβλήματα, να προχωρήσουν σε άμβλωση ή να «πάρουν» το ρίσκο και να προχωρήσουν στην πρωτοποριακή επέμβαση.

«Δεν μπορούσα να προχωρήσω σε άμβλωση ενός παιδιού που ένιωθα ήδη να κλωτσάει» δήλωσε η 26χρονη μητέρα σύμφωνα με το BBC.

Διαβάστε επίσης:
Σκάνδαλο στη Γαλλία: Μεγαλοδημοσιογράφοι πίσω από διαδικτυακή παρενόχληση γυναικών
ΗΠΑ: 18χρονος κατέφυγε στο διαδίκτυο για να μάθει εάν επιτρέπεται να εμβολιαστεί
Θρίλερ με 42χρονη από τα ΗΑΕ που ζήτησε άσυλο από την πΓΔΜ

Οι γιατροί άνοιξαν την κοιλιά της γυναίκας, τράβηξαν το μωρό προς τα πάνω ώστε να έρθει σε μία θέση που να μπορεί να χειρουργηθεί και έπειτα το τοποθέτησαν ξανά στη μήτρα.

«Βγήκα από το χειρουργείο στις 13:00 και την ένιωσα να κουνιέται το βραδάκι» αναφέρει η Bethan Simpson.

Η κ. Simpson πιστεύεται πως είναι η τέταρτη μητέρα που υποβάλλεται σε αυτή την επέμβαση στη Βρετανία, καθώς πραγματοποιείται κυρίως σε Βέλγιο και ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ