ΚΟΣΜΟΣ

Αρχαιολόγοι ανέσυραν 285 χρυσά νομίσματα από τάφο στην Κίνα

Αρχαιολόγοι ανέσυραν 285 χρυσά νομίσματα από τάφο στην Κίνα
Twitter

Αρχαιολόγοι στην Κίνα έκαναν τη μεγαλύτερη ανακάλυψη χρυσών νομισμάτων εδώ και χρόνια, από τάφο της Δυναστείας Χαν, αφού ανέσυραν άλλα 68 νομίσματα και πιάτα από την τοποθεσία της εκσκαφής, την Παρασκευή, σύμφωνα με τον κινεζικό Τύπο.

Τα νέα ευρήματα περιλαμβάνουν 20 λεπτά πιάτα και χρυσά νομίσματα βάρους περίπου 250 γραμμαρίων το καθένα, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua.

Συνολικά βρέθηκαν 285 χρυσά νομίσματα.

Τα νομίσματα βρέθηκαν στον τάφο ενός ευγενή, του Liu He, ο οποίος πιστεύεται ότι έλαβε τον τίτλο του "Haihunhou", ή του "Μαρκήσιου της Χαινούν", αφού καθαιρέθηκε από αυτοκράτορας μετά από μόλις 27 ημέρες. Χαινούν είναι το αρχαίο όνομα ενός πολύ μικρού βασιλείου της επαρχίας Γιανζί στην νοτιοανατολική Κίνα.

Ο Λιού ήταν ο εγγονός του αυτοκράτορα Γου, του έβδομου αυτοκράτορα της δυναστείας Χαν της Κίνας και ο τάφος του χρονολογείται μεταξύ του 206 π.Χ και του 24 μ.Χ.

Η ανασκαφή του τάφου ξεκίνησε το 2011, και έφερε στο φως αντικείμενα φτιαγμένα από κεχριμπάρι και νεφρίτη, καθώς και χάλκινα λυχνάρια, αρχαία μουσικά όργανα και άρματα θυσιών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ