ΚΟΣΜΟΣ

Το «τέρας του Brexit» κατέλαβε το γραφείο του Ολλανδού ΥΠΕΞ

Το «τέρας του Brexit» κατέλαβε το γραφείο του Ολλανδού ΥΠΕΞ
twitter

Τι είναι αυτό το τριχωτό μπλε «πλάσμα» με το λευκό μπλουζάκι και το μαύρο παντελόνι που έχει καταλάβει το γραφείο του Ολλανδού ΥΠΕΞ;

Πρόκειται για το «τέρας του Brexit», το νέο σύμμαχο της ολλανδικής κυβέρνησης, στην εκστρατεία της να προετοιμάσει τις επιχειρήσεις για την επερχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που η ίδια η Βρετανία δυσκολεύεται να φανταστεί πώς θα μοιάζει στ’αλήθεια η έξοδος από την ΕΕ, η ολλανδική κυβέρνηση παρουσίασε τη δική της εκδοχή, που έχει τη μορφή του εν λόγω μπλε τέρατος.

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ Στεφ Μπλοκ ανέβασε στο twitter του μια φωτογραφία που τον δείχνει έξαλλο, ενώ στο γραφείο του έχει ξαπλώσει το γούνινο τέρας «Brexit» και τον εμποδίζει να εργαστεί.

«Βεβαιωθείτε ότι το Brexit δεν μπαίνει –ή λέει ψέματα- στο δρόμο σας», γράφει στην ανάρτησή του, προειδοποιώντας με αυτό τον τρόπο τις ολλανδικές επιχειρήσεις, να ενημερωθούν σχετικά με το τι συνέπειες θα έχουν οι Ολλανδοί, όταν η Μεγάλη Βρετανία εγκαταλείψει την ΕΕ. Στο tweet του παραπέμπει και στο link στο site της ολλανδικής κυβέρνησης, που διαθέτει τις εν λόγω πληροφορίες.

Όπως ανέφερε ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στους Financial Times, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γίνει μια χώρα σε ύφεση μετά το δημοψήφισμα του Brexit και προειδοποίησε ότι ένα άτακτο Brexit κινδυνεύει να έχει «ανυπέρβλητες» συνέπειες για τη βρετανική οικονομία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ