ΚΟΣΜΟΣ

Πήγε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους - Άφωνοι οι γιατροί με αυτά που βρήκαν στο στομάχι του

Πήγε στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους - Άφωνοι οι γιατροί με αυτά που βρήκαν στο στομάχι του
American Journal of Medical Case Reports

Άναυδοι έμειναν οι γιατροί όταν είδαν την ακτινογραφία ενός 54χρονου άνδρα από τη Νότια Κορέα, ο οποίος είχε (τουλάχιστον) περίεργες διατροφικές συνήθειες, προκειμένου να καταπολεμήσει το άγχος του.

Εκτός από... πετραδάκια που ήταν το κυρίως μενού του, ο άνδρας έτρωγε επίσης από κέρματα μέχρι κουμπιά! Μέχρι που το στομάχι του δεν άντεξε και άρχισε να διαμαρτύρεται με φρικτούς πόνους.

Ο Νοτιοκορεάτης αναγκάστηκε έτσι να επισκεφθεί το νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αφού τον εξέτασαν, τον έστειλαν επειγόντως στο χειρουργείο.

Εκεί αφαίρεσαν πέτρες και άλλα μικροαντικείμενα, βάρους που ξεπερνά τα 2 κιλά!

Η εγχείρηση έγινε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ilsan Paik, λίγο έξω από τη Σεούλ, σύμφωνα με τη Mirror. Ο καθηγητής Wha Choi, επικεφαλής της χειρουργικής ομάδας, ανέφερε ότι τα πετραδάκια ήταν τόσα πολλά που ο οργανιμσός δεν μπορούσαν να τα αποβάλει.

«Η χειρουργική επέμβαση ήταν αναπόφευκτη καθώς υπήρχαν πάρα πολλά ξένα σώματα που έπρεπε να βγουν. Μετά από εννέα ημέρες στο νοσοκομείο, ο ασθενής είχε τη δυνατότητα να πάει στο σπίτι, αλλά είναι ακόμα ασαφές πόσο καιρό όλα αυτά τα αντικείμενα ήταν στο σύστημά του», τόνισε ο καθηγητής.

Και πρόσθεσε: «Μόλις τα ξένα σώματα περάσουν από τον οισοφάγο, τα συμπτώματα που σχετίζονται με το ξένο σώμα είναι σπάνια. Στην προκειμένη περίπτωση, παρόλο που ο ασθενής δεν παραπονέθηκε για έμετο, ο μεγάλος αριθμός βότσαλων και νομισμάτων στο στομάχι του προκάλεσε κοιλιακό πόνο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ