ΚΟΣΜΟΣ

Στο Μαρόκο Μέγκαν και Χάρι: Το φλογερό Valentino και ένα… τατουάζ στο χέρι

Στο Μαρόκο Μέγκαν και Χάρι: Το φλογερό Valentino και ένα… τατουάζ στο χέρι
AP Photo/Mosa'ab Elshamy

Μετά το ταξίδι στη Νέα Υόρκη για το λεγόμενο baby shower που προκάλεσε έντονες επικρίσεις σε μερίδα του βρετανικού τύπου, η Μέγκαν Μαρκλ ταξίδεψε στο Μαρόκο, συνοδεύοντας το σύζυγό της, πρίγκιπα Χάρι στην τριήμερη επίσκεψη. 

Το πριγκιπικό ζεύγος πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα, στο πλαίσιο ενίσχυσης της εκπαίδευσης των κοριτσιών.

Φτάνοντας στο Ραμπάτ για να συναντήσουν τον διάδοχο του θρόνου στην βασιλική κατοικία, η Δούκισσα του Σάσεξ έκλεψε τις εντυπώσεις φορώντας μία κατακόκκινη δημιουργία με μπροκάρ λεπτομέρειες του Οίκου Βαλεντίνο.

Οι δύο τους συνάντησαν τα κορίτσια ενός οικοτροφείου στο χωριό Άσνι, παρακολούθησαν αγώνα ποδοσφαίρου ενώ μία 17χρονη έκανε ένα τατουάζ από χένα στο χέρι της Δούκισσας που βρίσκεται σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, εν αναμονή της γέννησης του πρώτου της παιδιού τέλη Απρίλη, αρχές Μάη.

«Είναι παράδοση για τις έγκυες στο Μαρόκο να έχουν ένα τατουάζ από χένα. Το κάνουμε όταν γιορτάζουμε κάτι σημαντικό, όπως σε ένα γάμο ή στη γέννηση ενός παιδιού», εξήγησε η 17χρονη Σαμίρα Ουααντί.

Σύμφωνα με το Παλάτι του Κένσινγκτον, το 70% των γυναικών και των κοριτσιών στο Μαρόκο είναι αναλφάβητο. «Πολλές έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο γυμνάσιο ή δεν έχουν τρόπο και οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουν καν στο σχολείο», έγραφε το Tweet από το παλάτι που διευκρινίζει πως «ο φιλανθρωπικός οργανισμός ‘Εκπαίδευση για όλους’ (Education for All) δίνει στα κορίτσια των πιο φτωχικών χωριών και των απομακρυσμένων περιοχών του Μαρόκο τη δυνατότητα να καταφέρουν το στόχο τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ