Επεισοδιακή πτήση: Αεροσκάφος «παλεύει» με τον άνεμο
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: AP Photo/Antonio Calanni

Οι πιλότοι εκπαιδεύονται και μπορούν να προσγειώσουν ένα αεροσκάφος και υπό ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά όπως αποκαλύπτει ένα βίντεο που δείχνει αεροπλάνο να «χτυπιέται» από ισχυρούς ανέμους, γνωρίζουν και πότε πρέπει να παραδεχτούν την ήττα τους.

Το βίντεο δείχνει μια πτήση της British Airways, η οποία αναγκάστηκε να εκτραπεί από την προγραμματισμένη πορεία της, αφού αντιμετώπισε ισχυρές ριπές του ανέμου στις ακτές της νότιας Ευρώπης τη Δευτέρα.

Η πτήση BA492 προγραμματίστηκε να απογειωθεί από το αεροδρόμιο του Χίθροου στις 8:25 π.μ. και να προσγειωθεί στο Γιβραλτάρ στις 12:20 μ.μ.

Ωστόσο, προσγειώθηκε αναγκαστικά μετά από ένα επεισοδιακό ταξίδι, στη Μαλάγα της Ισπανίας.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ακολουθεί, το αεροπλάνο κάνε απίστευτες ταλαντώσεις στον αέρα, παλεύοντας κυριολεκτικά με τον άνεμο.

Ο Ρίτσαρντ Γουάλεϊ που κατέγραψε τη στιγμή αυτή αναφέρει στο CNNi: «Εργάζομαι στο λιμάνι, το οποίο ήταν κλειστό τη Δευτέρα λόγω των θυελλωδών ανέμων. Καθόμουν στο γραφείο μου όταν άκουσα δυνατούς ήχους από κινητήρα. Κοίταξα έξω και είδα το αεροπλάνο να κάνει αστείες μανούβρες».

Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε στο CNNi ότι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν σώοι και η εταιρεία προσπαθεί να βρει τρόπο ώστε να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους προς το Γιβραλτάρ.

«Λόγω ισχυρών ανέμων στην περιοχή του Γιβραλτάρ, οι πιλότοι μας αποφάσισαν να προσγειωθούν στη Μάλαγα για λόγους ασφαλείας», αναφέρει η αεροπορική εταιρεία σε δήλωσή της.

Η British Airways ζήτησε συγγνώμη από τους πελάτες για τη διακοπή του ταξιδιού τους. «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε κίνδυνος για την ασφάλειά σας. Η ασφάλεια των πελατών και του πληρώματός μας είναι πάντα η Νο 1 προτεραιότητα».

Το αεροπλάνο που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι ένα Airbus A320 που έχει χωρητικότητα 100-240 επιβατών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Διαβάστε επίσης