ΚΟΣΜΟΣ

Έφθασε στο Βιετνάμ ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δεύτερη συνάντηση με τον Τραμπ

Έφθασε στο Βιετνάμ ο Κιμ Γιονγκ Ουν για τη δεύτερη συνάντηση με τον Τραμπ
ASSOCIATED PRESS/ Minh Hoang

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έφθασε σήμερα στο Βιετνάμ, όπου θα διεξαχθεί η δεύτερη συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον ίδιο και τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ολοκληρώνοντας ένα ταξίδι 4.000 χιλιομέτρων που έκανε από την Πιονγκγιάνγκ με το θωρακισμένο τρένο του.

Ο συρμός στον οποίο επέβαινε ο Κιμ έφθασε στον σταθμό της παραμεθόριας πόλης Ντον Νταν, αφού πέρασε τα σύνορα με την Κίνα. Τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης του Βιετνάμ, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ιδιαιτέρως αυξημένα.

Οι Αρχές είχαν στρώσει κόκκινο χαλί, ενώ τιμές απέδωσε άγημα του στρατού, με φόντο τις σημαίες των δύο χωρών.

Το Βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων σημείωσε πως ο Κιμ συνοδεύεται από τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Βόρειας Κορέας για θέμα πυρηνικών όπλων, Κιμ Γιονγκ Τσολ. Ακόμη, μαζί του ταξιδεύει η αδελφή του Κιμ Γιο Τζονγκ και μερικούς ακόμη αξιωματούχους.

Το τρένο του Bορειοκορεάτη ηγέτη θα παραμείνει στη Ντον Νταν. Ο Κιμ θα διανύσει τα 170 χιλιόμετρα που απομένουν ως την πρωτεύουσα του Βιετνάμ, με αυτοκινητομπή. Η ακριβής διαδρομή που θα ακολουθήσει η αυτοκινητοπομπή του Κιμ για να φτάσει στο Ανόι, παραμένει μυστική.

Η δεύτερη σύνοδος κορυφής του ηγέτη της Βόρειας Κορέας και του προέδρου των ΗΠΑ αναμένεται να αρχίσει αύριο Τετάρτη και να ολοκληρωθεί μεθαύριο Πέμπτη.

Το Air Force One του Τραμπ αναμένεται να φτάσει στο Ανόι το βράδυ. Το περασμένο Σάββατο, ενόψει του ταξιδιού του, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σημειώσει πως μία Βόρεια Κορέας «χωρίς πυρηνικά όπλα μπορεί να καταστεί μία από τις μεγάλες οικονομικές δυνάμεις του κόσμου».

Οι δυο ηγέτες θα έχουν χωριστές συναντήσεις με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του Βιετνάμ.

Σε αυτή τη δεύτερη σύνοδος κορυφής, οι δύο πλευρές αναμένεται να «εργαστούν για την ολοκλήρωση της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσόνησο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ