ΚΟΣΜΟΣ

«Χρησιμοποιούσε κλασικές τακτικές παιδόφιλων»: Αστυνομικός σκιαγραφεί τον Μάικλ Τζάκσον

«Χρησιμοποιούσε κλασικές τακτικές παιδόφιλων»: Αστυνομικός σκιαγραφεί τον Μάικλ Τζάκσον
AP Photo

Το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις. Βετεράνος αστυνομικός ισχυρίζεται πως ο τραγουδιστής χρησιμοποιούσε κλασικές τακτικές παιδόφιλωνγια να απομονώσει παιδιά από τις οικογένειές τους, πριν τελικώς τα κακοποιήσει.

Στο «Leaving Neverland», δύο από τα φερόμενα θύματα του Τζάκσον, οι Τζέιμς Σέιφτσακ και Γουέιντ Ρόμπσον, περιέγραψαν τα όσα βιώσαν στα χέρια του Αμερικανού θρύλου της μουσικής.

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ, Νταν Ριντ, σε συνέντευξή του εξήγησε το πώς ανακάλυψε τον αστυνομικό και αποκάλυψε μερικές από τις πληροφορίες που του έδωσε.

Ο ντετέκτιβ είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 4.000 υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από το 1993, όταν υπηρετούσε στο Λος Άντζελες. Μεταξύ αυτών, ήταν και μία καταγγελία κατά του Μάικλ Τζάκσον.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, ο αστυνομικός ισχυρίστηκε πως η συμπεριφορά του τραγουδιστή ήταν τυπική ενός παιδόφιλου.

Η κακοποίηση του Γουέιντ Ρόμπσον ξεκίνησε στη Neverland, την έπαυλη του Τζάκσον, όταν ήταν επτά ετών και συνεχίστηκε για επτά χρόνια. Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, δύο επιχειρήσεις που ανήκαν στον τραγουδιστή χρησιμοποιούνταν ως βιτρίνα για την προσέλκυση παιδιών.

AP 19028439612185


Από αριστερά προς τα δεξιά: Γουέιντ Ρόμπσον, Νταν Ριντ και Τζέιμς Σέιφτσακ/Πηγή: Taylor Jewell/Invision/AP

Ο Τζέιμς Σέιφτσακ γνώρισε τον Τζάκσον το 1987, όταν ήταν εννέα ετών, κατά τη διάρκεια μιας διαφήμισης. Σε μήνυση που κατέθεσε κατά του τραγουδιστή, ισχυρίστηκε πως κακοποιήθηκε περισσότερες από 100 φορές.

«Ο Σέιφτσακ και ο Ρόμπσον περιγράφουν μία κλασική, τυπική συμπεριφορά. Εισχωρείς στην οικογένεια για να μπορέσεις να απομονώσεις το παιδί», σημείωσε ο Ριντ.

«Γοητεύεις τους γονείς, συνήθως κολακεύοντας τη μητέρα, ενώ κρατάς τον πατέρα σε απόσταση έως ότου τον αντικαταστήσεις. Θυμηθείτε, ο Ρόμπσον έλεγε πως ήθελε ο Τζάκσον να γίνει ο ‘’αληθινός του πατέρας’’», είπε ο σκηνοθέτης και συνέχισε: «Όταν είσαι μόνος με το παιδί, υποβαθμίζεις τους γονείς, κυρίως τη μητέρα, κάτι που ο Τζάκσον έκανε και με τα δύο αγόρια».

Ο Ριντ δήλωσε, ακόμη, πως ο παιδόφιλος καταφέρνει σταδιακά να ορίζει τη ζωή του παιδιού. «Γίνεται τα πάντα για το παιδί: ο πατέρας, ο αδελφός, ο μέντορας και στη συνέχεια αυτός που το κακοποιεί σεξουαλικά. Το παιδί χάνει κάθε σύνδεση με την προηγούμενη ταυτότητά του. Ο βετεράνος ντετέκτιβ μου είπε, ακόμη, πως είναι σύνηθες τα θύματα να μένουν σιωπηλά για πολλά χρόνια μετά την κακοποίηση».

Το 2005 δικαστήριο είχε αθωώσει τον Αμερικανό τραγουδιστή για παρόμοιες κατηγορίες, δεν είχαν εξεταστεί, όμως, οι υποθέσεις των Σέιφτσακ και Ρόμπσον.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσαν από κοινού οι δύο άντρες το 2015, ο Τζάκσον είχε πληρώσει σχεδόν 200 εκατομμύρια σε περίπου 20 από τα θύματά του.

Ο πατέρας του Σέιφτσακ φέρεται να έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια από τον εκλιπόντα για να μην αντιδράσει στην τελετή που οργάνωσε για ανταλλαγή δαχτυλιδιών με το παιδί του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ