ΚΟΣΜΟΣ

Ένας νεκρός και 183 τραυματίες στο Αλγέρι

Ένας νεκρός και 183 τραυματίες στο Αλγέρι
AP Photo/Sidali Djarboub

Και επίσημα επιβεβαιώθηκε ο νεκρός στα επεισόδια στο Αλγέρι με τις Αρχές της χώρας να αποδίδουν τον θάνατο σε καρδιακή ανακοπή.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS επικαλείται πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας και αναφέρει πως 183 άνθρωποι τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις κατά της υποψηφιότητας του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα για μια νέα προεδρική θητεία, την 5η κατά σειρά.

Τα επεισόδια προέκυψαν κατά τις διαδηλώσεις κατά του προέδρου της χώρας για τον οποίο διέρρευσε πως θα διεκδικήσει στα 82 του χρόνια άλλη μια θητεία στις εκλογές του Απριλίου. Ο ίδιος πάντως κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ενώ την ώρα των επεισοδίων εκείνος δεν ήταν στην χώρα καθώς βρίσκεται για εξετάσεις στην Γενεύη. Το APS μετέδωσε ότι ο Μπουτεφλίκα έχει ήδη ορίσει ως διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας του τον Αμπντελγκανί Ζααλάνε.

Ο 82χρονος Μπουτεφλίκα υπέστη εγκεφαλικό το 2013 κι έκτοτε οι δημόσιες εμφανίσεις του είναι πολύ λίγες.

Στις μαζικότερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Αλγερία μετά την Αραβική Άνοιξη, πριν από οκτώ χρόνια οι δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές καλούσαν τον Μπουτεφλίκα να εγκαταλείψει τα πολιτικά του σχέδιά. Οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών κατεγράφησαν κοντά στο προεδρικό μέγαρο στο Αλγέρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ