ΚΟΣΜΟΣ

Η τελευταία του επιθυμία πριν πεθάνει ήταν να μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ

Η τελευταία του επιθυμία πριν πεθάνει ήταν να μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ
AP Photo/Evan Vucci

Ο Τζέι Μπάρετ είχε μια τελευταία επιθυμία πριν πεθάνει: να συναντήσει ή να μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Το βράδυ της Τρίτης ο Μπάρετ, που πάσχει από κυστική ίνωση, χάρη στη βοήθεια της αδερφής του Μπρίτζετ Χόσκι, δέχτηκε ένα απροσδόκητο τηλεφώνημα. Από την άλλη πλευρά του τηλεφώνου βρισκόταν ο Ντόναλντ Τραμπ λέγοντάς του:

«Εντάξει Τζέι, μου φαίνεσαι γοητευτικός, μόλις είδα μία φωτογραφία σου».

«Με τιμάτε, φαίνομαι χάλια», απάντησε ο Μπάρετ, με τον Αμερικανό πρόεδρο να του ανταπαντά πως είναι «πρωταθλητής», ενώ τον ρώτησε: «Δίνεις τη μάχη, σωστά;».

«Αυτό κάνουν οι Ιρλανδοί, έτσι δεν είναι;», ήταν η απάντηση του Μπάρετ, με τον Τραμπ να δηλώνει: «Ναι, αυτό κάνουν οι Ιρλανδοί και καλά θα κάνεις να το πιστέψεις», ενώ στη συνέχεια τον κάλεσε σε μία συγκέντρωση.

Ο Μπάρετ έφυγε πρόσφατα από το νοσοκομείο και βρίσκεται στο σπίτι της αδερφής του, όπου και λαμβάνει παρηγορητική αγωγή.

«Μου είπε πόσο ωραίο θα ήταν να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον και να είναι εκεί και ο πρόεδρος», δήλωσε στο CNNi η αδερφή του Μπάρετ, γι’ αυτό και προσπάθησε να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους και να κάνει τις κατάλληλες ενέργειες, προκειμένου η επιθυμία του να γίνει πραγματικότητα.

Η ίδια αποφάσισε να κοινοποιήσει το «αίτημα» στο μπλογκ του δήμου όπου είναι δημοτική σύμβουλος, ενώ εκατοντάδες ήταν τα email προς το Λευκό Οίκο που ζητούσαν από τον Ντόναλντ Τραμπ να επικοινωνήσει με τον Μπάρετ.

Το αποτέλεσμα της κινητοποίησης όλων είναι το γεγονός ότι ο Μπάρετ αναμένεται να βρεθεί το Σάββατο στην πρώτη σειρά των καλεσμένων μίας συγκέντρωσης που θα πραγματοποιήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά από προσωπική πρόσκληση του Αμερικανού προέδρου.

«Είσαι ο άνθρωπός μου, Τζέι. Είμαι περήφανος για σένα», είπε ο Τραμπ στην απρόσμενη αυτή τηλεφωνική επικοινωνία. «Θα ξαναμιλήσουμε Τζέι, συνέχισε τη μάχη που δίνεις. Και οι δύο αγωνιζόμαστε», συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από το CNNi: A dying man just had his top bucket list wish fulfilled. It was a call from President Trump, By Gianluca MezzofioreA dying man just had his top bucket list wish fulfilled. It was a call from President Trump, by Gianluca Mezzofiore

ΔΗΜΟΦΙΛΗ