Ακάρ: Αναγκαστικό μέτρο η αγορά των S-400
Η διαδικασία ανάπτυξης των ρωσικών αντιπυραυλικών συστημάτων S-400 επί τουρκικού εδάφους θα ξεκινήσει στον Οκτώβριο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια συνάντησης του με δημοσιογράφους του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, επισημαίνοντας ότι η αγορά τους ήταν «αναγκαστικό μέτρο».
«Η ανάπτυξη των S-400 θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο, η πολεμική αεροπορία μελετάει σε ποιες περιοχές είναι καλύτερο να εγκατασταθούν» δήλωσε ο Ακάρ.
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι η απόκτηση συγκεκριμένα των ρωσικών αμυντικών συστημάτων «δεν ήταν προτίμηση της Τουρκίας , αλλά αναγκαστικό μέτρο», προσθέτοντας ότι οι S-400 χρειάζονται «για να διασφαλίσουν την προστασία του πληθυσμού της χώρας».
Ο Ακάρ δήλωσε επίσης ότι η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον «συνεχίζουν τις συνομιλίες για τις ενδεχόμενες πωλήσεις στην Τουρκία των αμερικανικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας Patriot».
SPONSORED
Χρυσοχοΐδης για Παλαιστίνιο: Δεν υπάρχουν μοναχικοί λύκοι - Στρατηγική στροφή της Χαμάς
16:09
Πατέρας καταγγέλθηκε ότι ξυλοκόπησε το ανήλικο παιδί του στη Σύρο
16:03
Μουντιάλ: Προειδοποίηση OHE για ακραία ζέστη που «θα γράψει ιστορία»
15:54
ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: «Το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα - Εκλογές για να ανασάνει η χώρα»
15:47