Βίντεο: Η απίστευτη στιγμή που δύτης παραλίγο να γίνει το… γεύμα φάλαινας
Πηγή: screen grab από βίντεο

Μία στιγμή που δεν θα ξεχάσει ποτέ έζησε ένας δύτης στη Νότια Αφρική. Ξαφνικά βρέθηκε στο στόμα μίας... φάλαινας, που παραλίγο να τον καταπιεί.

Ο Rainer Schimpf, 51 ετών, έκανε ελεύθερη κατάδυση κοντά στο λιμάνι Πορτ Ελίζαμπεθ στη Νότια Αφρική, όταν μια φάλαινα τον έπιασε στα σαγόνια της και άρχισε να τον καταπίνει.

Ο ίδιος, επαγγελματίας δύτης για πάνω από 15 χρόνια, βρισκόταν μέσα στο νερό μαζί με δύο άλλους μόλις λίγα λεπτά, προτού εμφανιστεί η φάλαινα. Ήταν εκεί με μια ομάδα που κατέγραφε το κυνήγι της σαρδέλας από άλλα ψάρια, όπως δελφίνια, φάλαινες και καρχαρίες.

«Εκπλαγήκαμε γιατί αυτή η φάλαινα εμφανίστηκε από το πουθενά. Ήμουν συγκεντρωμένος στους καρχαρίες και στη συμπεριφορά τους, γιατί πρέπει να ξέρεις που βρίσκονται. Τότε ξαφνικά έγινε σκοτάδι», είπε στο Sky News αφηγούμενος το περιστατικό.

Μόλις τον έπιασε η φάλαινα, αμέσως ένιωσε την πίεση στο κορμί του, ωστόσο κατάλαβε σύντομα ότι ήταν πολύ μεγάλος για να τον καταπιεί ολόκληρο η φάλαινα μονομιάς, κάτι που ήταν μια κάποια «ανακούφιση».

«Η επόμενη σκέψη μου ήταν ότι η φάλαινα μπορεί να με πάρει στον ωκεανό και να με αφήσει πιο κάτω, επομένως κράτησα την αναπνοή μου», συνέχισε και πρόσθεσε: «Προφανώς κατάλαβε ότι δεν ήμουν αυτό που ήθελε να φάει, επομένως με έφτυσε».

Αφού δεν κατέληξε στο στομάχι της φάλαινας, μόλις τον απελευθέρωσε, εκείνος κατάφερε να κολυμπήσει μακριά της.

Ένας φωτογράφος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση με σκάφος, απαθανάτισε την σκηνή, με το κεφάλι του δύτη να έχει εξαφανιστεί μέσα στο στόμα του γιγαντιαίου θηλαστικού.

Όπως είπε ο 51χρονος η όλη εμπειρία του έδειξε πόσο μικροί είναι οι άνθρωποι στο σύμπαν. «Μόλις σε αρπάξει κάτι που ζυγίζει 15 τόνους και είναι πολύ γρήγορο στο νερό, συνειδητοποιείς ότι είσαι πολύ μικρός στη μέση του ωκεανού», κατέληξε.

Δείτε το περιστατικό:

Διαβάστε επίσης