ΚΟΣΜΟΣ

Ινδουιστής έφαγε καταλάθος βοδινό και ζητά αποζημίωση για να εξαγνιστεί

Ινδουιστής έφαγε καταλάθος βοδινό και ζητά αποζημίωση για να εξαγνιστεί
Pixabay

Ένας Ινδός έφαγε καταλάθος βοδινό κρέας το οποίο θεωρούσε ότι ήταν αρνί και ζητά αποζημίωση από το σούπερ-μάρκετ, που προμηθεύτηκε το κρέας, για να ταξιδέψει στην Ινδία και να εξαγνιστεί για το αμάρτημά του.

Ο Jaswinder Paul αγόρασε το κρέας που ανέγραφε ότι ήταν αρνί από σούπερ-μάρκετ στη Νέα Ζηλανδία και κατάλαβε το λάθος όταν ήταν ήδη πολύ αργά.

Οι αγελάδες θεωρούνται ιερά ζώα στην Ινδία και η ζωή ενός Ινδουιστή ορίζει την προστασία τους. Απαγορεύεται ακόμη και το άγγιγμα τους.

Για να εξιλεωθεί για το αμάρτημά του, ο Jaswinder Paul αποφάσισε να ταξιδέψει στη γενέτειρά του και να εξαγνιστεί από ιερείς.

«Σύμφωνα με τη θρησκεία μου, πρέπει να επιστρέψω στη χώρα μου και να συμμετέχω σε ιερές τελετές για 4 με 6 εβδομάδες, να εξαγνιστώ από ιερείς, ώστε να επιστρέψω στο ιερό μονοπάτι της θρησκείας. Είναι μεγάλη διαδικασία», εξήγησε ο ίδιος, σύμφωνα με το Unilad.

Η διαδικασία δεν είναι μόνο χρονοβόρα, αλλά και κοστοβόρα, όμως. Πρέπει να κλείσει το μικρό μαγαζάκι που έχει για να κάνει το ταξίδι. Έτσι αποφάσισε να ζητήσει από την εταιρεία τα χρήματα για τα έξοδά του.

Εκπρόσωπος Τύπου του σούπερ-μάρκετ, σημείωσε πως έγινε πράγματι λάθος και απολογήθηκε στον Jaswinder Paul, δίνοντας του μία δωροεπιταγή 200 δολαρίων.

Η προσφορά, όμως, δεν έγινε δεκτή, με τον πελάτη να αναφέρει πως έκανε ένα τρομερό λάθος με ευθύνη άλλων. «Ξέρω ότι η τοπική κοινωνία στη χώρα μου δεν θα με δεχθεί λόγω της παράβασης των θρησκευτικών μας κανόνων», εξήγησε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ