ΚΟΣΜΟΣ

Η Μέι ετοιμάζει επιστολή στον Τουσκ για να του εξηγήσει τους λόγους που θα ζητήσει παράταση

Η Μέι ετοιμάζει επιστολή στον Τουσκ για να του εξηγήσει τους λόγους που θα ζητήσει παράταση
AP/ Francisco Seco

Εάν η Βρετανία ζητήσει παράταση της διαπραγματευτικής περιόδου για το Brexit, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα στείλει επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ προκειμένου να εξηγήσει για ποιο λόγο επιθυμεί αυτή την καθυστέρηση και για πόσο διάστημα, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η βρετανική κυβέρνηση.

Το βρετανικό κοινοβούλιο αναμένεται να ψηφίσει αργότερα σήμερα για το εάν θα ζητήσει μια καθυστέρηση, αφού οι βουλευτές απέρριψαν τη συμφωνία της Μέι για το Brexit για δεύτερη φορά νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Σε έγγραφο που παραθέτει τις παραμέτρους της όποιας καθυστέρησης, η κυβέρνηση ανέφερε ότι θα έχει συγκεκριμένη καταληκτική ημερομηνία και ότι η Βρετανία θα παραμείνει πλήρες μέλος της ΕΕ κατά την παράταση αυτή.

«Ενώ το Άρθρο 50 δεν καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο η όποια πλευρά θα πρέπει να ζητήσει μια παράταση, η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα ήταν σωστό για την πρωθυπουργό να γράψει στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξηγώντας για ποιο λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο ζητά μια παράταση και για πόσο», αναφέρει το έγγραφο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ