ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Δικαστές ερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο μοντέλου των πάρτι του Μπερλουσκόνι

Ιταλία: Δικαστές ερευνούν τον μυστηριώδη θάνατο μοντέλου των πάρτι του Μπερλουσκόνι
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Gregorio Borgia

Ιταλοί δικαστές ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ξεκίνησαν έρευνα για ενδεχόμενο φόνο μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός μοντέλου από το Μαρόκο, που ήταν μεταξύ των τακτικών θαμώνων στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» που οργάνωνε ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Ιμάν Φαντίλ, ηλικίας 33 ετών, πέθανε την 1η Μαρτίου, έναν μήνα αφού εισήχθη σε νοσοκομείο του Μιλάνου με σφοδρούς πόνους στο στομάχι. Η ίδια είχε καταγγείλει σε φίλους και τον δικηγόρο της ότι την είχαν δηλητηριάσει.

Ο θάνατός της δημοσιοποιήθηκε μόλις σήμερα. «Οι γιατροί δεν διέγνωσαν με βεβαιότητα οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση που θα μπορούσε να εξηγήσει τον θάνατό της», είπε στο Reuters ο επικεφαλής εισαγγελέας του Μιλάνου Φραντσέσκο Γκρέκο, σημειώνοντας πως υπήρχαν «αρκετές ασάφειες» στον ιατρικό φάκελο της Φαντίλ.

Η άτυχη γυναίκα είχε καταθέσει στη δίκη του Μπερλουσκόνι, το 2012. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείτο ότι είχε πληρώσει για να έχει σεξουαλικές επαφές με μια ανήλικη ιερόδουλη.

Η Ιμάν Φαντίλ είχε πει στο δικαστήριο ότι σε ένα από τα πάρτι στο σπίτι του μεγιστάνα των ΜΜΕ συμμετείχαν νεαρές γυναίκες, κάποιες φορές σε ζευγάρια, οι οποίες φόραγαν στολές καλογριών κι έκαναν στριπτίζ ενώ έκαναν pole dancing.

«Άρχισαν να χορεύουν όπως οι καλόγριες στην ταινία «Τρελές Αδελφές» και κατόπιν έβγαλαν τα ρούχα τους» είχε αφηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου. Σε ένα άλλο πάρτι, όπως επίσης είχε περιγράψει, μια γυναίκα που φορούσε τα εσώρουχά της έκανε στριπτίζ για τον Μπερλουσκόνι, φορώντας μια μάσκα με το πρόσωπο του ποδοσφαιριστή Ροναλντίνιο.

Ο Μπερλουσκόνι είχε αρχικά καταδικαστεί, εντέλει, ωστόσο, αθωώθηκε, αφού ένας δικαστής είχε αποφασίσει ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει πως η ιερόδουλη ήταν ανήλικη.

Εντούτοις, δικαστές απήγγειλαν νέες κατηγορίες σε βάρος του Μπερλουσκόνι και άλλων εναγόμενων, κατηγορώντας τους ότι δωροδόκησαν κάποιες από τις γυναίκες, οι οποίες παρέστησαν στα πάρτι, προκειμένου να ψευδομαρτυρήσουν στην πρώτη δίκη. Οι κατηγορούμενοι αρνούνται όσα τους καταλογίζουν.

Η Φαντίλ δεν είχε ποτέ κατηγορηθεί ότι είχε δωροδοκηθεί. Ιταλικές εφημερίδες λένε ότι έγραφε ένα βιβλίο σχετικά με την όλη εμπειρία που βίωσε κι ότι οι δικαστές έλαβαν αντίγραφο του χειρόγραφου μετά τον θάνατό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ