ΚΟΣΜΟΣ

Μυστηριώδης θάνατος μοντέλου που συμμετείχε στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» του Μπερλουσκόνι

Μυστηριώδης θάνατος μοντέλου που συμμετείχε στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» του Μπερλουσκόνι
AP Photo/Luca Bruno, File

Ιταλοί δικαστές ξεκίνησαν έρευνα για ενδεχόμενο φόνο μετά τον μυστηριώδη θάνατο ενός μοντέλου που συμμετείχε συχνά στα πάρτι «μπούνγκα μπούνγκα» που οργάνωνε ο πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Η Ιμανέ Φαντίλ πέθανε στα 33 της σε νοσοκομείο στο Μιλάνο την 1η Μαρτίου, αφού νοσηλεύτηκε με φρικτούς πόνους στο στομάχι. Η ίδια είχε πει σε φίλους καθώς και στον δικηγόρο της πως είχε δηλητηριαστεί.

Η νεαρή είχε καταθέσει στη δίκη του Μπερλουσκόνι, το 2012, όταν ο πρώην πρωθυπουργός κατηγορείτο ότι είχε πληρώσει για να έχει σεξουαλικές επαφές με μια ανήλικη ιερόδουλη.

Η κοπέλα είχε πει στο δικαστήριο ότι σε ένα από τα πάρτι στο σπίτι του μεγιστάνα των ΜΜΕ συμμετείχαν νεαρές γυναίκες, κάποιες φορές σε ζευγάρια, οι οποίες φόραγαν στολές καλογριών κι έκαναν στριπτίζ.

Ο Μπερλουσκόνι είχε αρχικά καταδικαστεί, ωστόσο αργότερα αθωώθηκε, αφού ένας δικαστής είχε αποφασίσει ότι δεν μπορούσε να γνωρίζει πως η ιερόδουλη ήταν ανήλικη.

Ο επικεφαλής εισαγγελέας του Μιλάνου Φραντσέσκο Γκρέκο δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως υπήρχαν «αρκετές ασάφιες» στον ιατρικό φάκελο της Φαντίλ για αυτό και ξεκίνησε επίσημα έρευνα.

«Οι γιατροί δεν διέγνωσαν με βεβαιότητα οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση που θα μπορούσε να εξηγήσει τον θάνατό της», είπε.

Σύμφωνα με το BBC, η 33χρονη έγραφε ένα βιβλίο με τις εμπειρίες της και οι δικαστές έλαβαν αντίγραφο του χειρόγραφου μετά τον θάνατό της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ