ΚΟΣΜΟΣ

«Five Feet Apart»: Το πραγματικό ζευγάρι με κυστική ίνωση που αρνήθηκε να ζήσει σε απόσταση 1,5μ

«Five Feet Apart»: Το πραγματικό ζευγάρι με κυστική ίνωση που αρνήθηκε να ζήσει σε απόσταση 1,5μ

Το 2015 η Katie και ο Dalton Prager έγιναν γνωστοί γιατί η ιστορία τους θύμισε σε όλους το ζευγάρι της ταινίας «Το λάθος αστέρι». Τώρα, μία νέα ταινία παραπέμπει ακόμη περισσότερο στο ζευγάρι που κάποτε «μοιράστηκε» τον έρωτα, την κυστική ίνωση και, δυστυχώς, το θάνατο.

Ο Dave Prager, πατέρας του Dalton, σκέφτεται να παρακολουθήσει το «Five Feet Apart». Αλλά θέλει να κάτσει σε μία απόμακρη και σκοτεινή γωνία, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, το νεαρό ζευγάρι της ιστορίας -το οποίο ενσαρκώνουν ο Cole Sprouse και η Haley Lu Richardson- του θυμίζει πολύ τον γιο του και τη νύφη του και δεν θα ήθελε να τον δουν να κλαίει.

Όπως και το ζευγάρι στη νέα ταινία, η Katie και ο Dalton, οι οποίοι ζούσαν στο Κεντάκι των ΗΠΑ, έπασχαν από κυστική ίνωση και έκαναν σχέση παρά την απαγόρευση των γιατρών, οι οποίοι τονίζουν ότι οι ασθενείς δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη των περίπου δύο μέτρων μεταξύ τους, επειδή θα αποκτήσουν τις ίδιες θανατηφόρες μολύνσεις.

Πράγματι, οι Katie και Dalton παντρεύτηκαν, κόλλησαν την ίδια μόλυνση και πέθαναν με πέντε μέρες διαφορά το 2016. Αυτός ήταν 25 ετών και εκείνη 26.

«Ο φόβος του Dalton ήταν πως θα ξεχαστεί. Οπότε εάν ο τρόπος που η ταινία διηγείται την ιστορία συνδέεται με κάποιον τρόπο με τον Dalton, τότε είναι κάτι πραγματικά καλό» αναφέρει στο CNNi ο πατέρας του.

Είναι εμπνευσμένη η ταινία από την ιστορία των Prager;

«Η ταινία δεν είναι βασισμένη στους Prager» δήλωσε η εταιρία CBS, η οποία ανέλαβε την παραγωγή του «Five Feet Apart».

«Οι δημιουργοί δεν συναντήθηκαν ποτέ με τους Prager και το σενάριο δεν είναι βασισμένο σε αυτούς ή την οικογένειά τους».

Μάλιστα, η εταιρεία αναφέρει πως η αρχική ιδέα για την ταινία προήλθε από μία συζήτηση με την Claire Wineland, η οποία θα συμμετείχε ως ιατρική σύμβουλος.

Η Wineland ήταν σταρ των social media και είχε ξεκινήσει έναν οργανισμό για στήριξη οικογενειών που ζουν με κυστική ίνωση. Πέθανε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους λόγω επιπλοκών που εμφάνισε μετά από εγκεφαλικό.

Η μητέρα της, Melissa Nordquist Yeager, υποστηρίζει ότι η Claire γνώριζε την ιστορία των Prager όταν ο φίλος της, ηθοποιός και παραγωγός Justin Baldoni την πλησίασε τον Ιανουάριο του 2017 για να της μιλήσει σχετικά με τη δημιουργία μίας ταινίας που θα επικεντρωνόταν στην ιστορία δύο νέων με κυστική ίνωση.

«Σίγουρα η Claire γνώριζε την ιστορία τους. Ήταν μία ιστορία για να προειδοποιήσει αλλά συνάμα και πολύ ανθρώπινη. Ποιος μπορεί να μην ερωτευτεί αυτόν που θέλει; Υπάρχει σίγουρα ένα μέρος της ταινίας που ανήκει στην ιστορία τους» συμπλήρωσε η κ. Yeager.

New film's love story recalls tragic tale of a real-life 'Fault in Our Stars' couple
By Elizabeth Cohen, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ