ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Τρεις οι νεκροί από την επίθεση στην Ουτρέχτη

Ολλανδία: Τρεις οι νεκροί από την επίθεση στην Ουτρέχτη

Στους τρεις ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τους πυροβολισμούς στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος της ολλανδικής πόλης. 

Οι τραυματίες ανέρχονται στους πέντε, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πόλης, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Σε αυτό το στάδιο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τρεις νεκροί και εννέα τραυματίες, τρεις εκ των οποίων βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση», είπε ο δήμαρχος της Ουτρέχτης, Jan van Zanen, σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter.

Νωρίτερα σήμανε συναγερμός στην Ουτρέχτη, με τον επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής να κάνει λόγο για πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης μετά από την επίθεση με έναν νεκρό κοντά σε τραμ στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου.

Παράλληλα, η αστυνομία της Ολλανδίας γνωστοποίησε πως αναζητά έναν 37χρονο Τούρκο, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την επίθεση.

«Η αστυνομία ζητά (σ.σ. από τους πολίτες) να προσέχουν αν δουν τον 37χρονο Gokman Tanis (γεννηθέντα στην Τουρκία) σχετικά με το περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί», ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με το AP.

AP 19077483466143

Ο ύποπτος που αναζητά η αστυνομία/Πηγή: Police Utrecht via AP

Ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, Pieter-Jaap Aalbersberg, τόνισε πως η επίθεση «φαίνεται να έχει τρομοκρατικά κίνητρα».

Το χρονικό της επίθεσης κοντά στο μετρό

Σύμφωνα με το CNNi, η επίθεση σημειώθηκε κοντά σε σταθμό του τραμ στην πλατεία 24ης Οκτωβρίου.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Οι Αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μην πλησιάσουν στην περιοχή όπου σημειώθηκε η επίθεση. Την ίδια ώρα, η αστυνομία της Ουτρέχτης έδωσε εντολή σε όλα τα σχολεία να κλειδώσουν τις πόρτες τους και να απαγορεύσουν στους μαθητές να βγουν από τα κτήρια.

Παράλληλα αυξήθηκε στο μέγιστο το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής σε ολόκληρη την επαρχία της Ουτρέχτης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, έχουν σταλεί τουλάχιστον τρία ελικόπτερα για αεροδιακομιδές, καθώς και ασθενοφόρα. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός της χώρας Μαρκ Ρούτε, ο οποίος, εκφράζει την ανησυχία του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ