ΚΟΣΜΟΣ

Ουτρέχτη: «Στο όνομα του Αλλάχ» δολοφόνησε ο 37χρονος Τούρκος

Ουτρέχτη: «Στο όνομα του Αλλάχ» δολοφόνησε ο 37χρονος Τούρκος
AP Photo/Peter Dejong

Στην εκδοχή της τρομοκρατίας συγκλίνουν όλα τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι ολλανδικές αρχές μετά το χτύπημα στην Ουτρέχτη.

Όπως γράφει η ολλανδική εφημερίδα Telegraaf, στο κόκκινο Renault Clio με το οποίο επιχείρησε να διαφύγει ο δράστης, βρέθηκε επιστολή στην οποία αναφέρει ότι τα έκανε όλα στο όνομα του Αλλάχ και τους μουσουλμάνους αδελφούς του.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν να παρουσιάσουν την επίθεση ως οικογενειακή υπόθεση όμως οι αρχές της Ολλανδίας εξ’ αρχής ανέφεραν ότι εξετάζουν σοβαρά το σενάριο της τρομοκρατίας διαβεβαιώνοντας ότι δεν βρήκαν «καμιά σχέση» μεταξύ τους.

«Λαμβάνεται υπ' όψιν σοβαρά το κίνητρο της τρομοκρατίας. Ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα, ένα γράμμα που βρέθηκε στο αυτοκίνητο διαφυγής και ο τρόπος με τον οποίο σημειώθηκε η επίθεση συνηγορούν σε αυτό», ανέφερε η ανακοίνωση της εισαγγελίας.

Την ίδια ώρα στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν η εισαγγελία και η αστυνομία της Ουτρέχτης διευκρίνισαν πως σε αυτό το στάδιο των ερευνών δεν έχουν διαπιστώσει «καμιά προηγούμενη σχέση» ανάμεσα στον Τανίς και τα θύματα της επίθεσης στο τραμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ