ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στο χαλιφάτο του ISIS: «Έπεσε» και το τελευταίο οχηρό των τζιχαντιστών στη Συρία

Τέλος στο χαλιφάτο του ISIS: «Έπεσε» και το τελευταίο οχηρό των τζιχαντιστών στη Συρία
Aamaq News Agency via AP

Το χαλιφάτο κατέρρευσε και η τελική επίθεση ολοκληρώθηκε. Αν και δεν υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις, το χωριό Baghouz, τελευταίο προπύργιο του ISIS, απελευθερώθηκε σύμφωνα με διεθνή Μέσα.

Όπως μεταδίδει το Fox News είναι η πρώτη φορά τις τελευταίες πέντε μέρες που σταμάτησαν οι βομβαρδισμοί και δεν ακούγονται πυροβολισμοί, ενώ κατεβαίνουν οι χαρακτηριστικές μαύρες σημαίες του ISIS από τα εναπομείναντα κτίρια.

Τις τελευταίες μέρες οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν επίθεση σε τρία μέτωπα, διώχνοντας τους άνδρες του ISIS προς τον Ευφράτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου, οι αντάρτες κρύβονταν σε τούνελ αλλά και χαντάκια και τρύπες που είχαν ανοίξει. Η πλειοψηφία τους ωστόσο ήδη παραδόθηκε. Οι περισσότεροι κρατούνται σε στρατόπεδα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις να ζητούν αμερικανική υποστήριξη για να στηθούν επί τόπου δικαστήρια.

Το χαλιφάτο του Baghouz υπήρξε ο πρώτος τόπος που κατέλαβε ο ISIS και εκεί όπου έχασε τη μάχη. Οι στρατιώτες τώρα ελέγχουν κάθε κτήριο και κάθε σκηνή να βεβαιωθούν ότι δεν βρίσκεται κάποιος αντάρτης κρυμμένος.

Μεταξύ των συλληφθέντων δεν υπάρχει κανένα ηγετικό στέλεχος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ