Ακάρ: Μας ανήκει το Αιγαίο και η Κύπρος
Ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας Χουλουσί Ακάρ να υποστηρίζει σε δηλώσεις του ότι το Αιγαίο και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία.
«Έχουμε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφη της πατρίδας μας. Μιλάμε για 780.000. Κάποτε έλεγα 800.000 για να γίνει εύκολα κατανοητό. Κάποιοι παρεξήγησαν και μου είπαν ποια εδάφη πήραμε; Αμάν να είμαστε προσεκτικοί, 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Και έχουμε και τη Γαλάζια πατρίδα 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων».
«Μας ανήκει και η θάλασσα και ο βυθός. Οι θάλασσες. Η Μαύρη θάλασσα, το Αιγαίο, η ανατολική Μεσόγειος και μέσα σε αυτά και η Κύπρος. Έτσι λοιπόν αυτές οι περιοχές είναι στο περιβάλλον του ενδιαφέροντός μας και είναι περιοχές που είμαστε υπεύθυνοι για να εξασφαλίσουμε την ειρήνη και την ηρεμία», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, την ώρα που ήταν στη χώρα βρισκόταν και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:
SPONSORED
Ο V12 της Aston Martin επιμένει και θα είναι ακόμα πιο δυνατός στη Vanquish S
12:10
Ιερά Οδός: Συνελήφθη 25χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος πατίνι και έπεσε σε ΙΧ
12:00
Πανελλήνιες 2026: Η προετοιμασία της τελικής ευθείας -Τι πρέπει να προσέξετε
11:49
Διευθυντής Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ: «Επιθυμούμε να υπάρξει συμφωνία του Τσίπρα με τον Φάμελο
11:38