Σόιμπλε: Έφτασα στα πρόθυρα της παραίτησης λόγω της Ελλάδας
Πηγή: REUTERS/Hannibal Hanschke

Στα πρόθυρα της παραίτησης από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας έφτασε στο απόγειο της ελληνικής κρίσης το 2015 ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times.

O πρώην «τσάρος» της γερμανικής οικονομίας ήταν υπέρμαχος ενός προσωρινού Grexit, ωστόσο η γραμμή του τελικά ακυρώθηκε από την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ η οποία και αποδέχτηκε το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης.

«Το πρωί που ελήφθη η απόφαση (σ.σ. η Μέρκελ) μού είπε: “Θα συνεχίσεις;”. Αλλά αυτή ήταν μια από τις περιπτώσεις που ήμασταν πολύ κοντά (σ.σ. στην παραίτηση)» είπε στη βρετανική εφημερίδα ο βετεράνος Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

Στην συνέντευξή του, ο κ. Σόιμπλε παραδέχεται πως είχε συχνά έντονες διαφωνίες με την κ. Μέρκελ αλλά επικρατούσε πάντα η αίσθηση του καθήκοντος.

«Δεν συμφωνούσαμε πάντα αλλά ήμουν πάντοτε πιστός» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή στην Ευρωζώνη εξ’ αρχής κα πως όταν ξέσπασε η κρίση χρέους θα έπρεπε να είχε βγει από τη νομισματική ένωση για μια δεκαετία –ιδέα που έθεσε στον τότε ομόλογό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

wolf

 

 

 

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!