Ινδία: Άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από ερείπια μετά από 62 ώρες
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: AP Photo/Rishabh R. Jain

Ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός έπειτα από 62 ώρες στα ερείπια ενός κτηρίου, το οποίο κατέρρευσε την Τρίτη προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων στην Ινδία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές.

Οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν 10 αγνοούμενους κάτω από τους τόνους ερειπίων του πολυώροφου κτηρίου, το οποίο βρισκόταν υπό κατασκευή και κατέρρευσε πριν τέσσερις ημέρες στην περιοχή Ντάρουαντ στην πολιτεία Καραντάκα της νότιας Ινδίας.

Βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της αστυνομίας της περιοχής αυτής, δείχνει τους διασώστες να ανασύρουν ζωντανό τον άνδρα από μια εσοχή που είχε δημιουργηθεί μέσα στη μάζα τσιμέντου και χάλυβα.

Στις εικόνες ο άνδρας, που ονομάζεται Σόμου, φαίνεται να στηρίζεται στους διασώστες για να περπατήσει.

Συνολικά 54 άνθρωποι ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια. Τα θύματα ήταν κυρίως εργάτες που είχαν πάει στην περιοχή για να βρουν δουλειά.

«Οι διασωθέντες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και πέντε άνθρωποι έχουν συλληφθεί» σε σχέση με την κατάρρευση, επεσήμανε ο Σρινκάντ αξιωματούχος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

Η αστυνομία δεσμεύθηκε ότι θα ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας εναντίον του υπεύθυνου του εργοταξίου, ο οποίος είναι μεταξύ των συλληφθέντων.

Οι καταρρεύσεις κτηρίων είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία.

Οι κατασκευαστές συχνά κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν κακής ποιότητας υλικά προκειμένου να μειώσουν το κόστος κατασκευής ή ότι δωροδοκούν αξιωματούχους για να παραβλέπουν την μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας. Η ασφάλεια των εργαζομένων είναι κάτι που δεν λαμβάνεται υπόψη στα εργοτάξια.

Διαβάστε επίσης