Ο Κιμ Γιονγκ Ουν «καρατόμησε» φωτογράφο επειδή... τον έκρυψε από το κοινό του για τρία δευτερόλεπτα
Φωτογραφία αρχείου - Πηγή: Jorge Silva/Pool Photo via AP

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, απέλυσε τον προσωπικό του φωτογράφο διότι «παραβίασε τους κανόνες».

Ο φωτογράφος Ρι, που είναι γνωστός μόνο με το επώνυμό του, απολύθηκε γιατί προσπάθησε να κάνει όσο το δυνατόν καλύτερες λήψεις, την ώρα που ο Κιμ Γιονγκ Ουν πήγαινε να ψηφίσει στις 10 Μαρτίου.

Ο Κιμ πήγε να ψηφίσει και όταν σταμάτησε να χαιρετήσει το πλήθος, ο Ρι βγήκε μπροστά του για να τραβήξει μια φωτογραφία, ωστόσο τον έκρυψε από το πλήθος για τρία ολόκληρα... δευτερόλεπτα.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, επικαλούμενη πηγές της Πιονγιάνγκ, το «έγκλημα» του φωτογράφου ήταν ότι «το φλας της μηχανής του, κάλυπτε το λαιμό του αγαπημένου και σεβαστού ηγέτη».

Μάλιστα ο φωτογράφος κατηγορήθηκε ότι παραβίασε και άλλους δύο κανόνες. Συγκεκριμένα, τον φωτογράφισε σε απόσταση μικρότερη των δυο μέτρων καθώς επίσης τον φωτογράφισε στεκόμενος ακριβώς απέναντι του.

Έτσι, ο 47χρονος φωτογράφος όχι μόνο απολύθηκε, αλλά και εκδιώχθηκε από το κόμμα, με αποτέλεσμα να γίνει αυτόματα πολίτης δεύτερης κατηγορίας.

Ο φωτογράφος, ήταν από τους πιο έμπιστους του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας, ενώ ήταν και αυτός που κάλυψε φωτογραφικά τις συναντήσεις του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι.

Διαβάστε επίσης
Δες τον κόσμο μέσα από το φακό του CNN Greece. Ακολούθησέ μας στο Instagram!