ΚΟΣΜΟΣ

Ο Τραμπ χάνει έναν από τους κορυφαίους συμβούλους του

Ο Τραμπ χάνει έναν από τους κορυφαίους συμβούλους του
AP Photo/Carolyn Kaster

Παρελθόν θα αποτελεί σε λίγες εβδομάδες για τον Λευκό Οίκο, ένας από τους κορυφαίους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο λόγος για τον Κλιτ Ουίλεμς, σύμβουλο για θέματα εμπορίου που συμμετείχε και στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα. Ο Ουίλεμς θα αποχωρήσει εντός των επόμενων εβδομάδων προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του, μετά τη γέννηση του παιδιού του, πρόσφατα.

Ο Ουίλεμς, που είναι βοηθός του οικονομικού συμβούλου του Τραμπ, Λάρι Κούντλοου, θα αντικατασταθεί από την Κέλι Αν Σο, τη νυν διευθύντρια του τμήματος διεθνούς εμπορίου, επενδύσεων και ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κούντλοου σημείωσε ότι «ο Κλιτ βοήθησε τον πρόεδρο να αλλάξει την παγκόσμια συζήτηση για το εμπόριο και να κάνει εξαιρετική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα, την ΕΕ, την Κορέα και να μεταρρυθμίσει το διεθνές εμπορικό σύστημα».

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Ουίλεμς συμμετείχε ενεργά, αν και από τα παρασκήνια, στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, επικεφαλής των οποίων είναι ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και ο ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για θέματα εμπορίου Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ. Ως μέλος της αμερικανικής αντιπροσωπείας, έχει επισκεφθεί κατ' επανάληψη το Πεκίνο το τελευταίο διάστημα.

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι μόλις απέκτησε δεύτερο παιδί με τη σύζυγό του και δεν αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο επειδή είναι δυσαρεστημένος με τη δουλειά του. «Αγαπώ τη δουλειά μου αλλά αγαπώ και την οικογένειά μου επίσης», τόνισε.

Ο Ουίλεμς, που έχει σπουδάσει χημικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Νοτρ Νταμ της Ιντιάνα και κατόπιν νομική στο Πανεπιστήμιο Τζορτζτάουν – ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν για τον τότε ακόμη βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Πολ Ράιαν – έχει ήδη αποδεχθεί μια θέση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ