ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 4 εκατομμύρια οι υπογραφές για την ακύρωση του Brexit

Πάνω από 4 εκατομμύρια οι υπογραφές για την ακύρωση του Brexit
AP Photo/Frank Augstein

Το όριο των τεσσάρων εκατομμυρίων υπογραφών ξεπέρασε η εκστρατεία για την αναστολή του Άρθρου 50 – αριθμός ρεκόρ καθώς το ρολόι μετρά αντίστροφα για την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τερέζα Μέι έχει διαμηνύσει πως δε θα υποστηρίξει την ανάκληση του Άρθρου 50, ωστόσο, εφόσον η εκστρατεία έχει ξεφύγει από το όριο των 100.000 υπογραφών, σε θεωρητικό επίπεδο πρέπει να τεθεί σε συζήτηση στο κοινοβούλιο.

Η πρωτοβουλία για ακύρωση του Brexit και η παραμονή της χώρας στην ΕΕ είχε συγκεντρώσει μέχρι χθες και μέσα σε δύο μέρες 3.000.000 υπογραφές. Η πρωτοβουλία που φιλοξενείται στον ιστότοπο του εθνικού κοινοβουλίου αναφέρει πως «η κυβέρνηση επανειλημμένως υποστηρίζει πως η έξοδος από την ΕΕ είναι η επιθυμία του λαού. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό τον ισχυρισμό δείχνοντας την δυνατή μας επιθυμία για να παραμείνουμε στην ΕΕ. Δεν θα γίνει δημοψήφισμα οπότε ψήφισε τώρα».

Brexit: Ο «βομβαρδισμός» και η «παγίδα» που έστησαν οι «27» στη Μέι

Κάθε λεπτό προστίθενται περίπου 2.000 υπογραφές σύμφωνα με την επιτροπή που το διαχειρίζεται, σημειώνοντας πως πρόκειται για τον υψηλότερο ρυθμό καταχώρησης υπογραφών που έχει κληθεί να διαχειριστεί το σύστημα. Τις πρώτες ώρες ο ιστότοπος «έπεσε» και έπρεπε να ληφθούν μέτρα για να εξασφαλιστεί πως αυτό δεν θα ξανασυμβεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ