ΚΟΣΜΟΣ

Μυστηριώδες UFO «τρέλανε» πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

Μυστηριώδες UFO «τρέλανε» πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας

Δεν πίστευαν στα μάτια τους πιλότοι της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας αντικρίζοντας ένα UFO να πέφτει από τον ουρανό.

Στο βίντεο που τραβήχτηκε στο Anchorage της Αλάσκας και κάνει το γύρο του Διαδικτύου, απαθανατίζεται ένα μυστηριώδες αντικείμενο να πραγματοποιεί ελεύθερη πτώση, αφήνοντας πίσω του καπνό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή πραγματοποιούν συχνές πτήσεις στρατιωτικά αεροσκάφη, αφού εκεί κοντά υπάρχει η βάση Elmendorf-Richardson, ωστόσο η εκπρόσωπός της, Erin Eaton, κατέστησε σαφές πως δεν έχουν καμία σχέση με το περιστατικό.

«Δεν είναι κάποιο από τα αεροσκάφη μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, υπάλληλοι της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας γνωστοποίησαν πως το ΑΤΙΑ στο βίντεο δεν είναι αεροσκάφος, αφού δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο πτήσης για εκείνη την ώρα.

Παρ΄ όλα αυτά, όσο και αν θέλουν να δώσουν τροφή στους απανταχού συνωμοσιολόγους, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για UFO, με έδρα την Ουάσινγκτον, υποστήριξε πως πρόκειται για ένα jet, το οποίο «απομακρύνεται από την κάμερα, με αποτέλεσμα να φαίνεται πως πέφτει».

Κάτι που δεν έπεισε πάντως τον 18χρονο Adonus Baugh, ο οποίος τράβηξε το βίντεο και υποστηρίζει πως «ήταν κάτι που έμπαινε στην ατμόσφαιρα».

«Μόλις φθάσαμε σπίτι εγώ και η μητέρα μου παρατήρησα κάτι να πέφτει από τον ουρανό. Νόμιζα πως ήταν μετεωρίτης ή κάτι που εισβάλλει στην ατμόσφαιρα» υποστήριξε, προσθέτοντας: «Δεν έχω ξαναδεί ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο Bebe Kang, ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε από την πλευρά του: «Δεν έμοιαζε με αεροσκάφος. Ήταν μεγάλο, εξαιρετικά αργό και κόκκινο. Πραγματικά σκέφτηκα πως ήταν ένας αστεροειδής».

Σημειώνεται, τέλος, πως τα αεροσκάφη που επιχειρούν από τη βάση Elmendorf-Richardson είναι: μαχητικά stealth F-22 Raptor, C-130 Hercules, μεταφορικά C-17 Globemaster III, και E-3 Sentry AWACS command jets.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ