ΚΟΣΜΟΣ

«Να πάρει η ευχή...»: Απίστευτη αντίδραση του αεροσυνοδού όταν η πτήση προσγειώθηκε σε λάθος χώρα

«Να πάρει η ευχή...»: Απίστευτη αντίδραση του αεροσυνοδού όταν η πτήση προσγειώθηκε σε λάθος χώρα
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Frank Augstein

Επιβάτες αεροπλάνου κατέγραψαν την ξεκαρδιστική στιγμή που ένας αεροσυνοδός συνειδητοποιεί ότι η πτήση αντί για το Ντίσελντορφ είχε κατά λάθος προσγειωθεί στη Σκωτία.

Η πτήση της British Airways ξεκίνησε από το αεροδρόμιο City του Λονδίνου την Κυριακή και υποτίθεται ότι θα κατευθυνόταν δυτικά προς τη Γερμανία και συγκεκριμένα στο Ντίσελντορφ, ωστόσο τελικά προσγειώθηκε κατά λάθος στο Εδιμβούργο!

Και όχι, δεν πήρε ο... ύπνος τον πιλότο, αλλά για όλα έφταιγε το σχέδιο πτήσης που είχε κατατεθεί, τόσο στους πιλότους, όσο και στο προσωπικό.

Κατά την αεροπορική εταιρεία, το αεροσκάφος, ένα BAe-146, χωρητικότητας 96 θέσεων, χειριζόταν πλήρωμα της γερμανικής εταιρείας τσάρτερ WDL Aviation για λογαριασμό της.

Το αεροσκάφος και το πλήρωμά του εκτελούσαν υπεργολαβία, που ανέλαβαν με μια διαδικασία γνωστή στην αεροπορική βιομηχανία με τον όρο wet lease («μίσθωση με πλήρωμα»).

Οι επιβάτες συνειδητοποίησαν το λάθος μόνο όταν το αεροπλάνο προσγειώθηκε και έγινε η ανακοίνωση: «Καλώς ήλθατε στο Εδιμβούργο».

Όταν ο πιλότος προσγείωσε το αεροσκάφος στο Εδιμβούργο, εκατοντάδες μίλια μακριά από τον προγραμματισμένο προορισμό του, ακούστηκε η επική αντίδραση τού αεροσυνοδού: «Να πάρει η ευχή! Κανείς δεν κατεβαίνει στο Εδιμβούργο; Κανείς για Εδιμβούργο;».

Και συνεχίζει: «Εντάξει, παρακαλώ μην τραβάτε φωτογραφίες ή βίντεο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ