ΚΟΣΜΟΣ

Καθηγήτρια έστειλε ημίγυμνη φωτογραφία στο σύντροφό της και απολύθηκε

Καθηγήτρια έστειλε ημίγυμνη φωτογραφία στο σύντροφό της και απολύθηκε
SCREEN GRAB

Δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι μία ημίγυμνη φωτογραφία της, που είχε στείλει η ίδια στο σύντροφό της πριν τρία χρόνια, θα αποτελούσε λόγο να χάσει τη δουλειά της. Αυτό συνέβη δε μια καθηγήτρια μαθηματικών σε γυμνάσιο του Μπέλπορτ των ΗΠΑ καθώς βρέθηκε στα χέρια ενός μαθητή της, ο οποίος τη μοίρασε σε όλο το σχολείο.

Ο δικηγόρος της 25χρονης Λόρεν Μιράντα υποστήριξε ότι η πελάτης του διατηρούσε σχέση με έναν άλλο καθηγητή, που εργαζόταν σε διαφορετικό σχολείο, ενώ του είχε στείλει πριν από τρία περίπου χρόνια την επίμαχη φωτογραφία, κατηγορώντας το σχολείο για την «άδικη», όπως είπε, απόλυσή της.

Η ίδια η όμορφη καθηγήτρια, χαρακτήρισε τη φωτογραφία «αγνή», τονίζοντας ότι δεν προσβάλλει κανέναν καθώς φαίνεται μόνο το στήθος της.

«Με το ένα χέρι κρατάω ένα καλλυντικό και με το άλλο τραβώ τη φωτογραφία με το κινητό μου», εξηγεί.

Η φωτογραφία έφτασε στα χέρια του μαθητή της, τον περασμένο Ιανουάριο, με τον νεαρό να την μοιράζει σε όλο το σχολείο. Στις 27 Μαρτίου η νεαρή καθηγήτρια απολύθηκε...

Δείτε την επίμαχη φωτογραφία στην παραπάνω gallery.

Στη συνέχεια, η Μιράντα κατέθεσε αγωγή ύψους 3 εκ. δολαρίων για διακρίσεις λόγω φύλου.

«Είναι το στήθος μου, το στέρνο μου, το σώμα μου. Είναι κάτι που έπρεπε να είναι προφανές και όχι καταδικαστέο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πάντως ο συνήγορος του σχολείου ισχυρίστηκε πως η γυναίκα δεν είναι σωστό πρότυπο για τα παιδιά.

Η καθηγήτρια δήλωσε στο Newsday ότι έλαβε πολλές καλές κριτικές κατά την περίοδο της εργασίας της στο σχολείο, ενώ οι συνάδελφοι έκαναν λόγο για μια αξιόλογη εκπαιδευτικό.

«Δεν ντρέπομαι να δείξω το πρόσωπό μου, εμφανίστηκα μπροστά σας για να υπερασπιστώ την θέση μου», επέμενε η 25χρονη...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ