ΚΟΣΜΟΣ

Πόρισμα Ethiopian Airlines: Οι πιλότοι έκαναν όσα έπρεπε

Πόρισμα Ethiopian Airlines: Οι πιλότοι έκαναν όσα έπρεπε
AP Photo/Mulugeta Ayene

Στη δημοσιότητα δόθηκε το προκαταρκτικό πόρισμα για το δυστύχημα του Boeing 737 MAX της Ethiopian Airlines.

H προκαταρκτική έκθεση σχετικά με την αεροπορική τραγωδία της Ethiopian Airlines, που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους τον περασμένο μήνα, αναφέρει ότι οι πιλότοι του μοιραίου Boeing 737 MAX 8 «εφήρμοσαν επανειλημμένα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον κατασκευαστή, αλλά δεν κατάφεραν θα ανακτήσουν τον έλεγχο του αεροσκάφους».

Η υπουργός Μεταφορών της χώρας, Dagmawit Moges, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι το Boeing ήταν σε καλή κατάσταση και ότι οι πιλότοι τήρησαν όλες τις οδηγίες για να διατηρήσουν τον έλεγχο της πτήσης 302, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, σημειώνοντας ότι το τελικό πόρισμα θα είναι έτοιμο σε έναν χρόνο.

Ακόμη, σημείωσε ότι οι πιλότοι ακολούθησαν όλες τις διαδικασίες εκτάκτου ανάγκης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη κατάσταση.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι το αεροπλάνο ήταν αξιόπιστο για να πετάξει και ότι η απογείωση ήταν αρχικά «φυσιολογική».

Παράλληλα, μέσω της προκαταρκτικής έκθεσης καλείται η Boeing να επανεξετάσει τη δυνατότητα σταθεροποίησης του 737 MAX 8 και το σύστημα ελέγχου της πτήσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ